Rabobank Regio Den Haag: Aandeel in de buurt – matineevoorstellingen

Foto: Paul Voorham

WIE
Theater Ludens organiseert sinds september 2017 aan de Burgemeester Feithplein 95 in Voorburg matineevoorstellingen voor mensen die ’s avonds de deur niet meer uit willen of kunnen. Tegen een geringe vergoeding.

HOE
In samenwerking met Bibliotheek aan de Vliet en stichting Welzijn Oud en Jong Leidschendam-Voorburg (WOEJ). Mensen uit Leidschendam-Voorburg die lid zijn van de vervoersdienst van WOEJ kunnen voor € 5,50 gehaald en weer thuisgebracht worden.

WAAROM
‘Het matineeprogramma richt zich op mensen die er ’s avonds niet op uit kunnen of willen’, vertelt artistiek directeur Rogier Helwig. ‘Onder 55-plussers is er ook erg veel behoefte aan activiteiten gedurende de dag. Elke week op dinsdagmiddag is er een film of lunchconcert, met broodje na afloop. Koffie en thee zijn altijd inbegrepen. Op de donderdagmiddag proberen wij één keer per maand een voorstelling aan te bieden.
Speciaal voor de matineevoorstellingen hebben wij contact gezocht met een aantal verzorgingshuizen in de buurt. We hebben direct contact met de activiteitencommissies daarvan die net als wij met vrijwilligers werken. We krijgen wel subsidie, maar leggen er daarnaast eigen middelen bij. De financiële steun van Rabobank Regio Den Haag vinden we dan ook fantastisch. De bank is net als wij maatschappelijk betrokken’.

TEKST: MORENE DE FREL
FOTO: PAUL VOORHAM

1947 getoond, 51 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *