Rabobank Regio Den Haag – aandeel in elkaar: levensloopbestendig wonen

Foto: Katja Poelwijk

Foto: Katja Poelwijk

Klussen die jarenlang blijven liggen: bijna iedereen heeft ermee te maken. Alexandra Goes (49) draait haar hand er niet voor om. Twee jaar geleden richtte ze haar bedrijf Onze Klusvrouw op. ‘Het idee is ontstaan nadat ik aanpassingen heb gedaan in mijn vaders woning. Ik realiseerde me dat er heel veel ouderen zijn waarvan de woning nog niet levensloopbestendig is’, vertelt Alexandra.

De hervorming van de zorg legt meer verantwoordelijkheid bij ouderen en hun mantelzorger(s). ‘Maar niet iedereen heeft handige kinderen of hulp in de buurt’, zegt Alexandra. ‘En ouderen willen hun kinderen niet het gevoel geven dat ze gelijk klusjes moeten doen als ze langskomen. Bovendien is het vaak makkelijker dat ik een buitenstaander ben. Bijvoorbeeld bij het wegdoen van spullen die men niet meer gebruikt. Vaak lukt het kinderen niet hun ouders ervan te overtuigen dat iets weg kan, omdat zij te dichtbij staan. De mensen waarbij ik over de vloer kom, zien mij meer als een professional. En willen hier ook voor betalen. Ik hanteer een uurtarief van €35,- met een maximum dagtarief. Ik werk bij grotere klussen meestal met een vaste prijs. Flexibiliteit staat bij mij voorop, dus ik werk vaak ook ’s avonds of in het weekeind. Voornamelijk in de regio Haaglanden, maar ik rijd net zo makkelijk naar andere delen van het land.’

Het enthousiasme en de enorme toewijding van Alexandra klinken door in haar verhaal. ‘Ik maak de woning niet alleen levensloopbestendig, maar kijk ook naar hoe het verder met mensen gaat. Ik wijs ze de weg naar bijvoorbeeld subsidieregelingen, thuiszorgmogelijkheden én de website Ikwoonleefzorg.nl. Dit is een nieuwe website van de Rabobank met super veel informatie over langer zelfstandig wonen, financiële mogelijkheden en mantelzorg. Via deze website kunnen mensen ook andere hulp inschakelen. Net als de Rabobank, waar ik bankier en lid van ben, zoek ik naar verbindingen die waardevol zijn voor mijn klanten.’ Meer informatie op www.onzeklusvrouw.nl.

TEKST: MORENE DE FREL
FOTO: KATJA POELWIJK

1996 getoond, 87 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *