Rabobank Regio Den Haag – Week van de Coöperatie: Gezonde voeding

Rabobank_WvdC_Foto_1
Tijdens de Week van de Coöperatie organiseerde onze bank diverse activiteiten voor meerdere doelgroepen. Dit jaar rondom het thema ‘gezonde voeding’.

De week startte op maandag 30 oktober 2017 met de openingsavond in het Zuiderstrandtheater. TV- presentatrice Sandra Schuurhof leidde de avond in en ontving als eerste directievoorzitter Jaap Wielaart op het podium.

Foto_2Hij vertelde over het thema van de Week van de Coöperatie en de maatschappelijke bijdrage die Rabobank wil leveren aan het wereldvoedselvraagstuk. ‘Rabobank steunt wereldwijd boeren die in ontwikkelingslanden aan de basis staan van de voedselvoorziening. Dichterbij huis maken wij ons als Rabobank sterk voor de lokaal gevangen ‘Noordzeevis’. Als lokale bank willen we eraan bijdragen dat Scheveningse vis vaker op het menu komt. Noordzeevis uit Scheveningen is van uitstekende kwaliteit en ook goed voor economie en werkgelegenheid.’

Op het podium werd tijdens de openingsavond live gekookt door televisiekok Sandra Ysbrandy. Met natuurlijk Noordzeevis als belangrijk ingrediënt. Sandra werkte veertien jaar voor de Rabobank als communicatie specialist. Ze wilde iets doen met haar passie voor koken en besloot in 2009 de carrièreswitch te maken. In dat jaar begon ze als televisiekok bij Het Familiediner. Daarna kookte Sandra tijdens de uitzendingen van Life4You, Thuis op Zondag en Tijd voor MAX.

Speciaal voor de gasten aan de tafel op het podium kookte Sandra bijzondere Noordzeevis- hapjes. Snowboardster Nicolien Sauerbreij, René Pluijm – bekend van tv-serie Pluijms Eet- bare Wereld – en Koen van Swam van Stichting Noordzeeboerderij gaven tijdens het eten hun visie op gezonde voeding. Nicolien vertelde over de belangrijke rol van voeding in haar carrière als topsporter. ‘Ik kom niet uit een sneeuwland en kon dus ook niet op tegen het aantal trainingsuren van mijn concurrenten. Dus dacht ik na over iets waarmee ik wél het verschil kon maken. Dat werd dus gezonde voeding’. René sprak zich vooral uit over voedselverspilling. ‘De mens is het enige wezen dat meer tot zich neemt dan hij nodig heeft. We moeten minder consumeren en minder produceren. Ik zeg altijd: We vreten onze eigen toekomst op’. ‘Duurzaam zeewier telen op de Noordzee. Dat is onze uitdaging’, vertelt Koen van Swam van Stichting Noordzeeboerderij. ‘Zeewier kan gebruikt worden als duurzame bron voor voedsel en sluit naadloos aan op de visie van de Rabobank’, gaat Koen verder. ‘Zeewier kan producten duurzaam, vers en lokaal maken. Het heeft geen zoet water of landbouwgrond nodig en kan groeien met de voedingsstoffen die al aanwezig zijn in de Noordzee.’

Tussen de gesprekken en presentatie van gerechten door schitterden zangeres Do en het Haagse duo Beth & Flo op het podium. Na afloop van het programma werden alle bezoekers van de avond getrakteerd op een borrel en verse hapjes met onder andere Noordzeevis. Bij vertrek kreeg iedereen een toepasselijke goodiebag mee naar huis.

Naast de openingsavond stonden er nog veel meer andere interessante onderdelen op het programma van de Week van de Coöperatie bij relaties van onze bank. Met op dinsdag workshops bloemschikken en een divers programma voor de jeugd op woensdag en zaterdag. De jongste jeugd kon zich uitleven in Monkeytown en maakte kennis met PinPin de Pinguïn van de Rabo zakgeld-app. Oudere kinderen konden trampolinespringen bij Trixs of Jump XL. Ook konden zij een bezoek brengen aan het Museon of Gemeentemuseum of een surfworkshop volgen bij Hart Beach in Scheveningen. Voor volwassenen waren er ook sportieve activiteiten, zoals tennis, squash en padel.

OndernemerspleinOp vrijdag werd het Plein in Den Haag omgetoverd tot het Ondernemersplein. Samen met de gemeente Den Haag organiseerde onze bank de negende editie van dit evenement voor Haagse ondernemers. Ruim 600 ondernemers betraden de grote tent op het Plein om kennis te vergaren en inspiratie op te doen. De dag begon met het Ondernemersontbijt en de uitreiking van de Zilveren Ooievaar. Wethouder Karsten Klein en directievoorzitter Jaap Wielaart reikten de dertigste Zilveren Ooievaar uit. Dé prijs voor uitzonderlijk ondernemerschap in Den Haag ging dit jaar naar skybar en restaurant The Penthouse in De Haagse Toren, vlak achter station Hollands Spoor. Ondernemer Elwin Giel nam trots de Zilveren Ooievaar en een cheque van € 5.000,- in ontvangst. Het project Leergilde Plus won tijdens het Ondernemersplein de tweede Dromen Denken Doen (DDD) Award. De DDD Award is een initiatief van De Haagsche Business Club en Xtra Welzijn. Onze bank is sponsor. Verder waren er verschillende sessies waarin ondernemers tips kregen om hun bedrijf te laten groeien. Tijdens de Rabo Powerlunch gaf bedrijfskundige en schrijver Ben Tiggelaar een inspirerende lezing. Het Ondernemersplein werd afgesloten met een netwerkborrel en de mogelijkheid om kennis te maken met Haagse businessclubs en ondernemersverenigingen.

Tekst: Morene de Frel
Fotografie: Studio Oostrum en René Zoetemelk

3236 getoond, 128 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *