Restaurant Greens met biologische tuin opent medio 2017 in Westbroekpark

greens2 (2)

Aandachtig luisteren vertegenwoordigers van belangenverenigingen, omwonenden, vrijwilligers en belangstellenden naar de plannen voor het voormalige midgetgolfterrein in het Westbroekpark

Onder de naam Greens in the Park wordt op het voormalige midgetgolfterrein in het Haagse Westbroekpark gebouwd aan een unieke combinatie van een biologische pluk- en moestuin en een restaurant. Restaurant Greens gaat medio 2017 op maatschappelijke wijze lekkere koffie en ‘eerlijk & heerlijk’ eten serveren. In de tuinen werkt de stichting, met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, aan de moestuinen, het weelderige groen en aromatische bloemen.

Anouk Winkler van Stichting Mens en Tuin en  Wessel Tiessens van Stichting Tuinen van Greens nemen de plannen met elkaar door

Anouk Winkler van Stichting Mens en Tuin en Wessel Tiessens van Stichting Tuinen van Greens nemen de plannen met elkaar door

Start aanleg tuinen
Afgelopen weekend is een start gemaakt met de aanleg van de tuinen op het terrein van de voormalige midgetgolfbaan in het Westbroekpark. Vele vrijwilligers hielpen een handje met het snoeiwerk en in het bijzijn van vertegenwoordigers van diverse belangenverenigingen, omwonenden en belangstellenden onthulde Anouk Winkler van Stichting Mens en Tuin de nieuwe naam.

Knipoog naar oude golfbanen
Stichting Tuinen van Greens zal de ontwikkeling en het beheer van het terrein onder haar hoede nemen. In een later stadium zal gestart worden met de bouw van Restaurant Greens. De hele middag struinden mensen over het terrein en gaven de initiatiefnemers van Greens toelichting op de plannen. De naam Greens heeft een duidelijke link naar de moestuin, maar is tevens een knipoog naar de oude golfbanen op dit terrein.

Samenwerking met Mens en Tuin
Greens wil graag iets toevoegen aan het Westbroekpark. “Zo willen we het sterk verwaarloosde terrein niet alleen op een ecologisch verantwoorde wijze opknappen, maar doen we de exploitatie ook op een sociaal maatschappelijke manier. Zo wordt de moestuin en de rest van het terrein straks beheert door een groep van tussen de 20 en 30 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor is Greens een samenwerking aangegaan met Stichting Mens & Tuin. Deze stichting exploiteert al jaren een zorgtuin en duurzame stadskwekerij in de wijk Moerwijk. Zij weten als geen ander hoe je deze doelgroep begeleidt en hoe je hen kan laten groeien in hun sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen,” aldus Robert-Jan Vermeulen van Greens.

Greens hoopt in de loop van dit jaar te kunnen starten met de bouw van het restaurant. In dit restaurant vind je de groenten en kruiden uit eigen tuin terug op een ‘heerlijke en eerlijke’ menukaart.

6225 getoond, 979 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *