Review ‘Flow op vrijdag’: fouten maken en loslaten

Flow op vrijdag

Bron: Creatielokaal

Door: Kim van der Beek

Laatst volgde ik een workshop bij de twee ondernemende dames Gerdien & Machella van het Creatielokaal, voor flow in je leven. Het creatielokaal is een mooie locatie op het Westeinde waar je terecht kunt om te werken, vergaderen, voor advies of om workshops te volgen. De workshop ‘Flow op vrijdag, fouten maken en loslaten’ leek mij wel wat.  Fouten maken en (leren) loslaten is onderdeel van het leven, maar voor velen niet altijd even makkelijk.

Het idee achter de vrijdagavondsessies is dat je op een ontspannen manier betekenis aan je vrijdagavond geeft en gewoon luchtig bezig bent met je zoektocht in het leven. Het is alleen voor vrouwen, vindt 1x in de maand plaats en heeft elke keer een ander thema.

Uitwisselen van ervaringen

Ik werd hartelijk ontvangen en de andere ladies waren al met elkaar in gesprek. De sfeer was goed, lekker een theetje of wijntje erbij en we werden verwend met lekkere hapjes (wraps, groente, hummus, brood). Al pratend wisselden we ervaringen uit over loslaten en perfectionisme.

workshop flow in je leven

Bron: Creatielokaal

Meestal ben ik niet zo van de groep sessies, maar deze was kleinschalig en sfeervol. Iedereen had een open houding en was nieuwsgierig naar elkaar. Juist door de ervaringen van de andere deelnemers werd je getriggerd na te denken over het onderwerp.

Jezelf spiegelen maar ook openstaan voor andere ervaringen en dat dan met elkaar bespreken. De ene vrouw had meer moeite met het thema dan de andere, dus ondersteunden we elkaar ook, dat was mooi.

De aanwezige deelnemers waren verdeeld in twee groepen en Gerdien & Machella begeleidden ieder een groep. Ze stelden vragen en reikten thema’s aan. Ik merkte dat zij het heel erg naar hun zin hadden en hier energie van kregen. Het was soms nog een beetje onwennig en spannend voor ze, het was tenslotte ook hun 1e keer. Ook zij leerden gelijk die avond loslaten. Maar overall prima gedaan!

Tekenen o.l.v. illustrator Nynke 

We kregen allemaal een goedgevulde Flow Magazine tas uitgereikt met daarin o.a. een magazine, een potlood en een tekenboek. Illustrator Nynke Boelens van Designwonderlab (binnenkort ook Hofpas partner hopelijk!) vertelde over de ervaringen in haar werk.

creatielokaal

Bron: De Hofpas

Ze is freelancer, kritisch op haar werk en wil een opdracht pas écht insturen als ze daar helemaal tevreden over is. Dat is niet altijd makkelijk. Een opdrachtgever kan eerder tevreden zijn dan jijzelf. Dan moet je dat natuurlijk loslaten. Maar niet altijd, want ze wil niet overal haar werk aan verbinden. Toch gaat ze goed om met dit spanningsveld.

Ze liet ons ook tekenen in dat tekenboek en dat was echt een lekker rust momentje. Net als vroeger stilte om je heen, relaxt tekenen en daarna werd er natuurlijk gekeken of je het voorbeeld precies had nagemaakt (perfectionistisch…!) of dat je er je eigen creatieve draai aan had gegeven.

De avond duurde van 17.00 – 20.30 uur. Ik zou er zo weer een keer naartoe gaan! De volgende Flow op vrijdag is morgen; 13 april. Met de Hofpas krijg je € 5,- korting en betaal je geen € 27,50 maar € 22,50. Kijk hier voor het bedrijfsprofiel van ‘Flow in je leven!’

Overige data: 25 mei, 22 juni en 13 juli 2018.

Ook profiteren van deze en alle andere Hofpasaanbiedingen? Vraag De Hofpas gratis aan!

De Hofpas is de leukste gratis voordeelpas van Den Haag en omstreken waarmee je voordeel krijgt bij meer dan 500 aangesloten winkels, restaurants, uitjes en diensten.

2689 getoond, 63 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *