Rijswijkse Strandwalfestival: ook voor Hagenaars en Hagenezen

De zomer is nog niet helemaal voorbij, dus de festivalperiode ook niet! Van 13 tot en met 15 september kunnen inwoners van Rijswijk en bezoekers van daarbuiten (Den Haag ligt in de buurt;)) op de tot Strandwalboulevard omgedoopte Van Vredenburchweg genieten van tal van culturele activiteiten tijdens het Strandwalfestival (SWF)!

De organisatie verwacht 25.000 bezoekers. De kernboodschap van het SWF is om inwoners, lokale organisaties en bedrijven in Rijswijk met elkaar te verbinden. Tijdens het SWF maken zij kennis met de vele activiteiten, die tal van organisaties hebben te bieden op het gebied van cultuur, kunst, sport en maatschappelijk. Bekijk het programma hier. 

Een leuk weetje: het middendeel van de Strandwalboulevard krijgt een bijzondere versiering. Deze bestaat namelijk uit zo’n vijfhonderd kunstzinnige pompoenen die zijn gemaakt door leerlingen van negen Rijswijkse basisscholen, Zo Kinderopvang en de ouderen van de Stichting Cardia/Onderwatershof.

Zo komen jong en oud samen en kunnen ze van elkaar leren. Behalve de Mariaschool doen ook de Shalomschool, Petrusschool, Wethouder Brederodeschool, Elsenburgschool Rehobothschool, De Akker, Godfried Bomansschool en de Prins Mauritsschool mee aan deze actie.

Wat is een strandwal?
Een strandwal is de plek waar de eerste bewoners hun huizen neerzetten op een prehistorische duinenrij. De Rijswijkse strandwal is in feite de huidige Van Vredenburchweg – vroeger de Zandweg genaamd – en loopt door Oud-Rijswijk via de Herenstraat tot aan de Haagweg. Vandaar de naam Strandwalfestival! Deze route wordt sinds 2009 jaarlijks in de aanloop naar het festival omgedoopt tot de Strandwalboulevard.

4 thoughts on “Rijswijkse Strandwalfestival: ook voor Hagenaars en Hagenezen

  1. Hoi Christian, wat was jouw favoriet?
    De mijne met Gregor Bak: 100 Rijswijkers OP het podium en een veelvoud aan publiek erVOOR. en dat in de miezerige regen van Vrijdag de 13de.

    De rest van het weekend brak gelukkig nog de zon door. Een zeer geslaagd festijn daar in Rèswèk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *