De Ronde van Rataplan Kringloopwinkels met foto’s!

Op zaterdag 7 oktober 2017 was het de dag van de Kringloop. Reden voor de winkels in onze regio om een feestje te vieren. Alle winkels waren versierd en er was levendige muziek. Feest dus. Om optimaal van dat feest te kunnen genieten was er een heuse bustoer georganiseerd langs alle kringloopwinkels in de regio Den Haag. Ik ging mee met 40 anderen in een grote bus dwars door de regio.

We werden om 9 uur ’s ochtends welkom geheten door de Kringloopwinkel Den Haag. Stipt om half 10 vertrok de bus naar Delft. Onze eerste pleisterplaats, waar we verwelkomd werden met koffie en muffins. Heerlijk.

Daarna ging het door naar Berkel en Rodenrijs, waar het behoorlijk regende, maar waar de koffie ook weer wonderen deed. Vervolgens naar Spijkenisse, waar we onthaald werden op een lunch met soep en broodjes.

In Naaldwijk gingen we weer aan de koffie of thee en ook in Monster stond de koffie klaar. Wat een geweldig ontvangst en wat een mooie organisatie.

De bus raakte voller en voller met al die spullen. Een grote lampenkap kwam in de bus, daarna een grote spiegel en heel veel kleine snuisterijen. Iedereen had er zichtbaar lol in om weer iets moois te scoren. Ik sloeg ook mijn slag, een lichtbak voor het uitzoeken van mijn dia’s. De lampen deden het nog. Ook kon ik mijn fotosnijder vervangen met een degelijk oude fotosnijder met een vlijmscherp mes. Goeie koopjes. Ook nam ik een gloednieuwe Pyrex theepot mee. Het bijzondere is dat ik een dergelijke theepot ooit in Delft heb gekocht voor 1 gulden 50. Het handvat had het vorige maand begeven en ik was er nog niet aan toe gekomen om naar een nieuwe te kijken en nu vond ik mijn theepotje met een zwart deksel ipv met een witte die ik eerder had. Helemaal goed, want eigenlijk was het een handig potje. Ik moest er €1 voor betalen.

Kringloopwinkels afstruinen is een sport. De mensen in de bus vergaren van alles. Achter mij zitten twee vrouwen die op pad zijn voor speelgoed voor Sinterklaas. Ze vinden de mooiste dingen. Een tikt zelfs twee paar prachtige merklaarzen op de kop, die er nog als nieuw uit zien. Ook de vrouwen schuin voor mij zijn op zoek naar Sintkadootjes. Een ijsbeer en een SOS-station zijn twee van de mooie spullen die ze meenemen. Daarvoor zit een groep van 6 mensen die uit Amsterdam komen. Ze vertellen dat de Kringloopwinkels er hier toch heel anders uitzien dan bij hun: “Hier heb je geen Amsterdamse kitsch (koperen prullaria), maar je ziet hier weer heel veel tin. Apart om dat te constateren. Ook vinden ze dat de kleding er hier veel beter uitziet en dat de winkels sowieso mooier zijn.”

Met dit laatste kan ik het alleen maar eens zijn. Rataplan doet er alles aan om de winkel licht en schoon te houden. Je bent in een warenhuis op stap met prachtige spullen. Goed voor het milieu en voor je portemonnee. Bovendien zijn alle mensen die er werken super aardig. Ook dat is heel fijn. Hier is er tenminste nog tijd voor een praatje. Ik zou zeggen: ga eens kijken in Ypenburg aan de Laan van Waalhaven 213. Wie weet wat je nog vindt. En als je nou met iets heel moois thuiskomt, laat het dan even weten onder deze blog.

2812 getoond, 141 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *