Rwanda 20 Years

Op 22 april tot en met 13 juni is in Het Nutshuis Den Haag een foto-expositie en programma over de vergeving van Genocide. Dit staat in het teken van Rwanda 20 Years. Tijdens deze expositie is werk te zien van onder andere Pieter Hugo en Lana Mesić.

Vanaf 22 april is in Het Nutshuis het resultaat te zien van het spraakmakende fotoproject Rwanda 20 Years van Creative Court. In The New York Times werd op 5 en 6 april al een tipje van de sluier opgelicht; een serie portretten van slachtoffers met hun daders, naar aanleiding van de herdenking van de genocide in Rwanda (20 jaar). Daar stonden beelden van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Pieter Hugo centraal.

In Het Nutshuis zal de unieke, uitgebreide versie van het project te zien zijn, met naast werk van Pieter Hugo ook werk van de
 Nederlandse fotografe Lana Mesić. Vorige maand reisden Pieter Hugo en Lana Mesić in opdracht van Creative Court samen af naar Rwanda. Bij deze opdracht werd nauw samengewerkt met Het Nutshuis.

De fotografen troffen een land met de littekens van een onthutsende geschiedenis, maar ook een enorme veerkracht. Inmiddels wonen daders en slachtoffers weer zij aan zij. Beide fotografen brengen het proces van vergeving en veerkracht, van overlevenden maar ook van daders, op geheel eigen wijze in beeld.

Op 22 april wordt de tentoonstelling geopend door Mr. Annemarie Penn-te Strake, procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *