Samen met vijf partners richt Korzo nieuw Europees dansnetwerk op

Fotograaf Blanca Razquin

Fotograaf Blanca Razquin

Eerder dit jaar richtte Korzo samen met vijf partners het Europese dansnetwerk Danse Qui Danse op. Het netwerk is ontstaan vanuit een gezamenlijke behoefte zich in te zetten voor de ontwikkeling van choreografisch talent dat zich richt op fysieke, bewegingsgeoriën­teerde vormen van dans. Het netwerk biedt jonge choreografen kansen zich te ontwikkelen door middel van residenties, coproducties, gastoptredens en choreografieopdrachten. De komende maanden is Danse Qui Danse volop aanwezig in Korzo. Te beginnen met het Spaanse gezelschap Dantzaz op zondag 10 december 2017 tijdens de zondagmiddagserie All there is.

Danse Qui Danse
Rond Korzo heeft zich een groep gezelschappen verzameld die ook de functie van een choreo­grafisch centrum hebben, met talentontwikkeling als een belangrijk onderdeel van hun missie. Wat de partners verder gemeen hebben, is dat zij ruimte geven aan fysieke, bewegingsgeoriën­teerde vormen van dans. Het is dans die door het proces van belichaming een meerwaarde aan zeggingskracht en betekenis creëert, of zoals een van de Franse partners het simpelweg aan­duidde: het gaat omdanse qui danse, dans die danst. Inmiddels rijgen de gastoptredens, coproducties, choreografieopdrachten en residenties zich aaneen, waar choreografen als Samir Calixto, Joeri DubbeWubkje Kuindersma en Iván Pérez reeds de vruchten van hebben geplukt.

Spaans jeugdgezelschap Dantzaz in Korzo
In december is het Spaanse Dantzaz te gast in Den Haag. Dantzaz is een inspirerende kruising tussen een gezelschap en een internationaal choreografisch centrum, waar pas afgestudeerde dansers van over de hele wereld hun eerste professionele ervaring kunnen opdoen. Die omvat niet alleen training, optredens en tournees, maar ook volwaardige creatieprocessen met zowel jonge als gerenommeerde choreografen. De 12 dansers van Dantzaz zijn op 10 december te zien in de Nederlandse premières van vier stukken die Itzik GaliliLukáš Timulak, Janis Claxton en Wubkje Kuindersma speciaal voor het gezelschap maakten. De voorstelling van Wubkje is een coproductie met Korzo en een ode aan wat de kern van Dantzaz uitmaakt: jeugd, een persoonlijke benadering en ruimte voor eigenzinnigheid. In één woord: Youth.

All there is in december met Dantzaz
zondag 10 december 2017, 16.00 uur
info & tickets: www.korzo.nl/producties/all-there-december
bekijk trailer Youthhttps://vimeo.com/226130357

4452 getoond, 64 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *