Schollenpop 2017: intiem, uitbundig en sfeervol

Scholenpop 2017 publiek
Op zaterdag 5 augustus is het gratis festival Schollenpop 2017 op het Zuiderstrand in Scheveningen. Ondanks de tegenslagen tijdens de opbouw, is het de vrijwilligers en organisatie weer gelukt. Het podium staat en de eerste mensen stromen al vroeg het strand op. We gaan genieten van de sfeer, de mensen, kleinere en grotere artiesten als Jebroer, MaYan, Danny Vera en Jett Rebel.

Publiek Schollenpop 2017 een mix van locals en meer
schollenpop 2017 publiekVolgens de voorspellingen is het wisselvallig weer vandaag. Nu schijnt de zon. Met een tas vol met warmere kleren, fiets ik richting het strand. Wat is het een voorrecht om zo dichtbij het strand te mogen wonen. Op het strand is het nog rustig in de middag. Het voelt kleiner dan vorig jaar, of intiemer is een beter woord. Bekenden groeten elkaar uitbundig en er liggen hier en daar groepen vrienden op het zand. Ook nu is het een mooi gemêleerd publiek van punkers, baarden, tattoos tot kinderen die zoet bekertjes verzamelen. Er staan dit keer twee podia aan een kant van het terrein waar bands afwisselen. Heel fijn, want dat scheelt ons heen en weer rennen.

Jebroer hardcore hakken
schollenpop 2017 publiek jebroer
Het strand is bomvol als de veelbesproken Jebroer het podium opkomt. We weten niet wat we moeten verwachten van deze ‘ik ben het kind van de duivel’-zanger Tim Kimman. Schollenpop 2017 JebroerJe kan zeggen wat je wil over deze hardcore muziek en teksten, maar niemand staat stil. Vanaf het eerste nummer springt en danst het hele publiek. Vooraan staat een groepje te ‘hakken’. Verder veel kinderen op de schouders van de papa’s of mama’s. Ze zingen allemaal luidkeels de teksten mee. Een groep kinderen mag ook nog even een nummer meespringen op het podium. Het is een prachtig gezicht en het sleept iedereen mee in deze blije energie.

 

MaYan metalband met diehard fans
schollenpop 2017 wolkbreuk
Rond 19.00 zweeft langzaam een onheilspellende donkere lucht richting Schollenpop. We geven er nog geen aandacht aan en staan voor het podium voor het optreden van schollenpop 2017metalband MaYan. De metalfans die eerder vandaag ook bij G.O.D. vooraan stonden, komen ook nu weer tevoorschijn. Wat is deze mix van publiek en muziekstijlen toch bijzonder. Met een schuin oog op de wolken bekijken we de schreeuwende en gruntende band. De metalfans zwiepen hun lange haren heen en weer voor het podium. MaYan is op het podium een fantastische eenheid; veel energie, zwarte kleding en mooie mensen. Of je nu van deze muziek houdt of niet, het is een prachtig gezicht.


Spookfestival maakt knus

schollenpop 2017 backstage
De echte diehards swingen tot het eind bij MaYan, de wolkbreuk trotserend. De rest verdwijnt in no time van het strand. Sommigen verschuilen zich onder de paar tentjes op het strand. Het ziet er spookachtig uit met de zwarte lucht en verlaten strand. De regen Schollenpop 2017 Danny Verakomt met bakken naar beneden. Backstage is het hutjemutje zitten in de tent. Mensen die elkaar normaal niet gauw spreken, doen dat nu wel. Het maakt het heel knus en gezellig. Het lijkt wel alsof we met een groep vrienden op een feestje zijn beland. En dat zijn we eigenlijk ook. Helaas betekent dit weer dat er een paar bands afgelast moeten worden. Een uur later is het weer droog en laat de zon zich weer zien. Danny Vera en Jett Rebel staan nog op het programma.


Nooit genoeg van Jett Rebel
schollenpop 2017 Jett Rebel
Na het relaxte optreden van Danny Vera, staat Jett Rebel op het podium. Zijn haar is geknipt en zijn baard is eraf. Voor zijn fans maakt het allemaal niks uit, hij mag elke transformatie maken. Voor mij maakt het ook niet uit en word ik een soort puber in zijn buurt. Voor het podium is het dringen en waar net nog een rustig strand was, staat het nu bomvol Rebelfans. Jett Rebel swingt en zingt en entertaint. Op het moment dat hij zijn leren jack uitdoet gillen hier en daar mensen in het publiek. Hij klimt tijdens should have told you in het podium, onder toeziend oog van Ian Hooglander. Zijn zang laat ons meezingen. Zijn piano- en gitaarspel laat ons dansen. Zijn band is een team die haarfijn op elkaar afgestemd is. We genieten allemaal. Helaas komt ook aan deze show een einde. Jett Rebel sluit af met Green en een gitaarsolo van tien minuten. Sommigen vinden het wat te lang, maar de echte fans krijgen nooit genoeg van de grote Jett Rebelshow.

schollenpop 2017
De sfeer was fantastisch, de muziek afwisselend en de mensen lief en leuk. Wat fijn dat de bikkels achter de schermen ons zo weinig mogelijk van de tegenslagen lieten merken. Alles werd opgelost zodat wij allemaal een mooi feest hebben gehad. Dank je wel organisatie en vrijwilligers van Schollenpop, artiesten en publiek. We zijn weer een toffe herinnering rijker.

Bekijk meer foto’s van:
Peter Heuves op Google

Ron van Varik op Facebook
Samantha Stauttener op Facebook
Rob van Dalen op Facebook
imv-fotografie op Facebook

4516 getoond, 485 bekeken

6 thoughts on “Schollenpop 2017: intiem, uitbundig en sfeervol

  1. Mooi verslag, idd jammer vd regen, ben gevlucht heb laatste deel gemist, maar twas weer heerlijk om er bij te zijn superlocatie, volgend jaar weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *