Scrooge, A Christmas Carol: 25 t/m 28 december in Zuiderparktheater

Bron: Campagnebeeld

Bron: Campagnebeeld

Het Zuiderparktheater presenteert op en rond de kerstdagen, van 23 t/m 28 december 2017, een unieke uitvoering van Charles Dickens A Christmas Carol: een unieke eigentijdse vertolking van het klassieke kerstverhaal voor de hele familie, op verschillende buitenlocaties in het Zuiderpark. Zie, hoor, ruik en voel hoe vrekkige mensenhater Scrooge, reizend door Verleden, Heden, Toekomst en Zuiderpark, tot inkeer komt. Deze unieke interactieve muziektheater-winterwandeling is een combinatie van locatietheater met kinderen en volwassenen, opera, musical, koor, dans, percussie en dressuur.

*A Christmas Carol* van Charles Dickens vertelt het verhaal van Scrooge: een verbitterde oude vrek die zich enkel bezig houdt met geld en al het andere in het leven veracht. Hij buit zijn personeel uit en heeft niks op met vriendschap, liefde en de gedachte van Kerstmis. Juist deze gierigaard komt aan het einde van het verhaal volledig tot inkeer. Met nieuwe levensvreugde en liefde verandert hij in één van de grootste weldoeners. De rol van Marley, Scrooges geestige criticaster, wordt gespeeld door Guus van der Steen, Haags guerrilladichter, acteur en muzikant van de Haagse band KernKoppen.

Een wandeling door het Zuiderpark
De voorstelling start in het Zuiderparktheater, waar u wordt verwelkomd met Christmas Carols, die elke avond door een ander koor uit de regio ten gehore worden gebracht. Na een introductie van het verhaal in het openluchttheater wandelt u naar negen verschillende locaties in het Zuiderpark, alwaar de Kerstgeesten Scrooge’s leven in Verleden, Heden en Toekomst tot verbeelding brengen. Eén van de locaties is Manege De Eendenkooi, waar een operazangers te paard licht werpt op het liefdesleven van Scrooge. Ook brengt u in het park o.a. een bezoek aan Scrooge’s schooltijd, ziet u wat de huidige generatie DJ’s van Scrooge en de Kerstgedachte vindt, en worden er in de Toekomst angstwekkende beelden opgeroepen door de dansers van Flow Performing Arts. De voorstelling wordt afgesloten in het Zuiderparktheater, waar het publiek een grande finale met dertigkoppige cast en koor en te wachten staat.

Met medewerking van o.a. Guus van der Steen, Wiebe Pier Cnossen, Wendy Roobol, Hans Peter Ligthart, Herman Duchenne, Manege De Eendenkooi, Flow Performing Arts, Marloes Anijs, MusicMyStyle, Het Residentiekoor, Am@zing, Young Emotions en vele anderen.

Ben je benieuwd naar het verhaal van de hoofdrolspelers? We spraken met Guus van der Steen en Hans Peter Ligthart (Scrooge) backstage!

Duur voorstelling en leeftijd deelname
De voorstelling start en eindigt in het Zuiderparktheater. De exacte duur van de voorstelling is nog niet bekend, omdat het creatieproces nog in volle gang is. Houd u er rekening mee dat de voorstelling minimaal 2,5 uur zal duren.
De voorstelling is mede daarom geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

Tickets Regulier (incl. servicekosten)
– Toegang: € 19,00
– Ooievaarspas: € 6,00 > Let op: U kunt met elke pas maar 1 kaartje bestellen en moet het kaartje aan de kassa laten controleren.

Tickets VIP (incl. servicekosten)
– VIP: € 35,00 (alleen in de voorverkoop)
– VIP-Familiepakket (4 tickets): € 118,00 (alleen in de voorverkoop)
Een VIP-ticket bevat een bijzondere ontvangst, drie consumpties p.p. en warme hapjes.

Servicekosten
– Voorverkoop: € 1,00 per kaartje
– Aan de poort: € 2,00 per kaartje
– Familiepakket en VIP-Familiepakket: € 1,00 per pakket
– Ooievaarspas (in de voorverkoop én aan de poort): € 1,00 per kaartje

Consumptiemunten in de voorverkoop
Om u sneller te kunnen bedienen werken wij in de horeca met consumptiemunten. Een biertje/wijntje/frisdrank kost 2 munten. Deze munten kunt u voorafgaand aan uw bezoek in batches van 8 of 16 bestellen via onze website: www.zuiderparktheater.nl. De munten krijgt u tijdens uw bezoek aan de kassa uitgereikt. U betaalt voor aanschaf van de munten geen servicekosten en u hoeft niet in de rij te staan.

Vrijwilligers gezocht!
Lijkt het je leuk om deze productie van dichtbij mee te maken en heb je tijdens de Kerst nog een gaatje vrij in je agenda? Geef je dan nu op als vrijwilliger! We zoeken namelijk nog enthousiastelingen voor onder meer runners, locatiemanagers, barmedewerkers, (theater)technische medewerkers, muntverkopers, begeleiders, een backstagemanager en een enkele creatieveling die handig is met naald en draad. Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar ingrid@zuiderparktheater.nl, geef je naam en contactgegevens en je beschikbaarheid op en geef aan naar welke functie je interesse uitgaat.

Data en globale tijden:
19 dec vanaf 17:00
20 dec vanaf 17:00
22 dec vanaf 16:00
23 dec Try-Out met publiek 17:00 – 23:00
26 dec Première 17:00 – 23:00
27 dec Matinee 12:00 – 17:30
27 dec Voorstelling 17:00 – 23:00
28 dec Voorstelling 17:00 – 23:00

4423 getoond, 777 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *