Sculptuur van twee moslima’s op het Spui in Den Haag

Op het Spui in Den Haag is een nieuwe sculptuur geplaatst. De sculptuur laat twee moslimvrouwen zien die samen over straat lopen en op de Ipad kijken. Dit beeld is het veertigste beeld van de nieuwe Beelden-Gallerij.

Straatbeeld
De initiator van de Beelden-Galerij nodigde Tony van de Vorst uit om een sculptuur van een moslimvrouw te maken. De moslimvrouw is namelijk niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving. Ondanks dat het beeld van moslima’s meer dan normaal wordt gevonden in het alledaagse leven, komt het maar zelden terug in sculpturen.

“Vriendinnen”
Het beeld met de twee moslima’s heeft de naam “vriendinnen” gekregen. De twee vrouwen lopen samen over straat, waarbij een van de vrouwen een handtas vast heeft en de andere vrouw een Ipad. Allebei de vrouwen zijn modieus gekleed en hebben een blauwe hoofddoek op. Het moet een kleurrijk maar ingetogen beeld voorstellen en een weergave van het dagelijks leven zijn.

Model
Twee leerlingen van het ROC Tilburg hebben speciaal voor het beeld model gestaan. Het beeld is uiteindelijk geen exact portret van de leerlingen geweest maar is gemengd met al bestaand materiaal.

Tony van de Vorst
Doordat van de Vorst zich vaak in de kracht en schoonheid van vrouwen verdiept, was zij de aangewezen persoon om ook dit beeld te maken. Museum “Beelden aan Zee” bezit ook een aantal van haar kunstwerken, waaronder de enorme mond en een schitterend beeldhouwwerk van onze Koningin Maxima.

3309 getoond, 2263 bekeken

6 thoughts on “Sculptuur van twee moslima’s op het Spui in Den Haag

  1. Vrouwenonderdrukking die sluipenderwijs door de overheid gefaciliteerd wordt. Heeft niets met kracht en schoonheid van vrouwen te maken.

  2. Graag een bronzen plaatje er bij zetten met de tekst:
    Voer oorlog tegen degenen aan wie de geschriften werden gegeven (m.a.w. de Joden en christenen), want ze geloven niet in Allah en hebben zijn apostel (de profeet Mohammed) verboden,’ (Koran 9:29). Er is dus een verschil tussen de ‘goden’ waar beide partijen (Joden/christenen tegenover moslims) in geloven. De islam gelooft dus volgens de islam zelf in een andere god dan de Joden en christenen. Met andere woorden, de christenen doen van alles (zoals varkensvlees eten) wat in de islam wordt verboden en geloven volgens de islam niet in dezelfde God, dus moet hen de oorlog worden verklaard.

  3. Waar is Nederland gebleven? Schandalig dit beeld, hoe haal je het in je domme kop zoiets neer te zetten, afschuwelijk geen woorden voor!!

  4. Wel opmerkelijk dat er geen van Joden tussen de andere beelden staan. Dat was zeker op zijn plaats geweest, want de Nederlandse ambtenarij was de Duitsers maar wat graag ter wille bij het verstrekken van de beruchte lijsten met namen. Pijnlijk dat uitgerekend een religie in het zonnetej wordt gezet die actief joden bedreigd. De moslimvrouw is niet meer weg te denken uit het straatbeeld, nee, maar dat zijn joden en zwarten ook niet….. Ik vind een hoofdoekje NIET normaal, het is teken van onderwerping; de Frans-iraanse schrijfster Chahdortt Djavann noemt het hoofddoekje het ‘stigma’ van de vouw, haar ‘jodenster’. Kortom: het beeld is het zoveelste staaltje van politiek-correcte hielenlikkerij aan het adres van de islam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *