Selfiewedstrijd met Rabobank PinPin app tijdens Digitale Spaarweek

Zakgeld-app leert kids in Den Haag spelenderwijs omgaan met geld
Uit onderzoek blijkt dat 52% van de kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, later minder snel in de financiële problemen komen. Rabobank Regio Den Haag organiseert daarom in de herfstvakantie, van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober 2017, de Digitale Spaarweek. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar met een spaarrekening bij de Rabobank ontvangen in een van de kantoren in Den Haag een cadeautje als ze hun spaargeld komen storten. Tijdens de Digitale Spaarweek wordt ook de nieuwe zakgeld-app Rabo PinPin geïntroduceerd die financieel bewustzijn creëert en ervoor zorgt dat kinderen in een veilige omgeving, spelenderwijs leren omgaan met geld. De gratis app is vanaf 16 oktober 2017 te downloaden in de App Store of Google Play Store. Kinderen kunnen tijdens de Spaarweek ook meedoen aan een selfiewedstrijd door een foto te maken met de reuze PinPin pinguïn in het Rabobank kantoor.

Winnen met origineelste selfie
In de Rabobank kantoren aan de Bezuidenhoutseweg, Dr. Lelykade, Loosduinse Hoofdplein of de Kempstraat in Den Haag staat tijdens de herfstvakantie een megagrote Rabo PinPin Pinguïn waarmee kinderen een originele selfie kunnen maken. Er zijn twee categorieën: Kinderen van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Op ieder kantoor is er per leeftijdscategorie één winnaar. Door het insturen van deze selfie (voor vrijdag 27 oktober 2017 o.v.v. naam, leeftijd en locatie kantoor) naar communicatie.denhaag@rabobank.nl maakt de meest originele selfie met PinPin kans op €20,-.

PinPin_op_tafel

Foto: Rabobank Den Haag

Augmented reality PinPin app

Met de gratis PinPin app raken kinderen op een verrassende manier bekend in de wereld van geld. Door een koppeling met de betaalrekening en de nieuwe zakgeld-app PinPin, kan een kind het eigen saldo checken en spaarpotjes bedenken. Na het scannen van de kleine pinpas-marker kunnen ze met PinPin spelen en hem verzorgen en daarmee virtueel geld verdienen: pegels. Met deze pegels koop je eten en leuke kleren voor PinPin. PinPin verschijnt in augmented reality na het scannen van de markers: de pinguïn komt tevoorschijn via het beeldscherm van de telefoon of tablet in de eigen omgeving. Zo loopt PinPin over tafel waar en wanneer je maar wilt. Door het scannen van de grote, veilige marker kan er een koppeling worden gemaakt met de betaalrekening van het kind.

Tijdens de herfstvakantie doen alle kantoren in de regio Den Haag mee met de Digitale Spaarweek. Kijk voor meer informatie op www.rabo.nl/denhaag/spaarweek.

5188 getoond, 191 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *