Shailesh Ramnath is een topper!

Shailesh RamnathKent u Shailesh Ramnath? Shailesh, actief als kinderwerker van VÓÓR Welzijn in Houtwijk, is genomineerd voor de titel Beste Sociaal Werker van Nederland van het jaar 2018. Hij is een boegbeeld voor de branche. Samen met Sjef van der Klein uit Tilburg en Habibi Chrifi-Hammoudi uit Utrecht vormt Shailesh de top 3 van beste sociaal werkers van Nederland. Hij is voorgedragen door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van Sociaal Werk Nederland, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, BPSW, het Hbo-onderwijs en de beste sociaal werker 2017 Mariska Overgaag.

Wat doet Shailesh allemaal?

foto: Ruben van den Driest

foto: Ruben van den Driest

Shailesh draait activiteiten in vooral buurthuis Bokkefort voor kinderen van 4-12 jaar, geeft participatielessen en weerbaarheidstrainingen op scholen, organiseert wijkevenementen met andere partners in de wijk en begeleidt de jeugdraad. Shailesh speelt een belangrijke rol in het leven van veel kinderen en jongeren in de buurt, die rijk is aan mensen met een migrantenachtergrond. Elke middag na schooltijd staat hij klaar voor hen klaar. Waar het bij sommige kinderen thuis aan ontbreekt, vinden kinderen bij Shailesh: rust, ruimte, regelmaat en warmte. Voor velen vult hij de ruimte tussen twee culturen en stimuleert hij de kinderen om zich te ontwikkelen en nieuwe dingen te ondernemen om hun belevingswereld te vergroten. Er is een het filmpje waarin kinderen vertellen waarom zij Shailesh de beste vinden.

foto: Esther Kornaat

foto: Esther Kornaat

Wat vindt de jury van Shailesh?

“De jury draagt Shailesh Ramnath voor vanwege zijn belangrijke rol in de buurt in Loosduinen in Den Haag. Door kinderen serieus te nemen, hen een rol te geven, ook weer naar jongere kinderen en anderen, en hen weerbaar te maken gebeurt er precies waar het sociaal werk voor is: ondersteunen en versterken. De overlast is verminderd en de wijk en de kinderen krijgen een nieuwe toekomst. Doordat Shailesh ook steeds ruimte maakt anderen hierover te vertellen draagt dit enorm bij aan zijn profiel maar vooral ook als voorbeeld voor andere sociaal werkers en samenwerkingspartners. Daarom nomineert de jury hem voor de titel van Sociaal Werker van het Jaar 2018.”

En hoe gaat de verkiezing nu verder?

Van de drie genomineerden worden filmpjes gemaakt, die vanaf half februari online staan, op www.zorgwelzijn.nl. Iedereen kan van half februari tot 10 maart op zijn of haar favoriete sociaal werker stemmen. Samen met de stemmen van de deelnemers op de Dag van de Sociaal Werker (14 maart, in Ede) bepaalt dit voor de helft wie de winnaar of winnares wordt. De jury heeft een belangrijke vinger in de pap: zij bepaalt voor de overige 50% wie de titel in de wacht sleept.

 

1491 getoond, 304 bekeken

One thought on “Shailesh Ramnath is een topper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *