Sin and Expiation, Oerknal! en Damask

sin_and_expiation

In Sin and Expiation bewegen ensemble Oerknal! en vocaal kwartet Damask zich langs uitersten van klank en kleur, om tenslotte in elkaar over te gaan bij de wereldpremière van de cantate Cilice (Boetekleed) van componist Lewis Nielson.

Op teksten van onder anderen Dante, Baudelaire, Rimbaud en fragmenten uit het Boek der Psalmen diept hij thema’s van zonde en boetedoening uit. De twee ensembles versmelten gaandeweg doordat Nielson de musici laat zingen, en de zangers instrumenten laat nabootsen.

Naast deze première brengt Damask Prophetiae Sibyllarum ten gehore, een adembenemende verzameling motetten van Renaissance componist Orlando di Lasso, en vertolken ze Kaija Saariaho’s prachtige duet From the Grammar of Dreams, gebaseerd op teksten van Sylvia Plath rondom thema’s als onzekerheid en vergiffenis. Oerknal! voert daarnaast Effluénces uit, een etherisch kwintet van de Griekse componist Dimitri Papageorgiou, en beide groepen bundelen hun krachten in een arrangement van Symphonia armonie celestium revelationum, het mystieke meesterwerk van Middeleeuwse componiste Hildegard van Bingen.

PROGRAMMA
J.S. BACH ‘Erkenne mich, mein Hüter’ from Matthäus-Passion, BWV 244
Dimitri PAPAGEORGIOU Effluénces
Orlando DI LASSO Excerpts from Prophetiae Sibyllarum
Kaija SAARIAHO From the Grammar of Dreams
Hildegard VAN BINGEN Excerpts from Symphonia armonie celestium revelationum

pauze

J.S. BACH ‘Wenn ich einmal soll scheiden’ from Matthäus-Passion, BWV 244
Lewis NIELSON Cilice (wereldpremière)

Meer informatie en tickets

7715 getoond, 33 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *