Sloop Lucent Danstheater en Dr. Anton Philipszaal start in oktober

Sloop Lucent Danstheater Dr. Anton Philipszaal SpuipleinIn oktober wordt gestart met de sloop van het Lucent Danstheater en de Dr. Anton Philipszaal aan het Spuiplein, dit meldt de gemeente Den Haag op haar website. De gebouwen moeten worden gesloopt voor de komst van een nieuw cultuurcomplex in het Spuikwartier.

Bij de sloop blijft alleen tijdelijk het achterste gedeelte van het Lucent Danstheater behouden. Deze ruimte zal worden gebruikt door het Nederlands Danstheater als oefenruimte. De Dr. Anton Philipszaal wordt volledig met de grond gelijk gemaakt.

Sloop Dr. Anton Philpszaal Lucent DanstheaterStart bouw
Als de sloopwerkzaamheden zijn afgerond start de bouw van het nieuwe cultuurcomplex in 2016. Voor de aanvang van het theaterseizoen 2019/2020 moet de bouw zijn afgerond. Tot die tijd spelen het Nederlands Danstheater en het Lucent Danstheater hun voorstellingen in het (tijdelijke) Zuiderstrandtheater in Scheveningen.

8903 getoond, 1584 bekeken

2 thoughts on “Sloop Lucent Danstheater en Dr. Anton Philipszaal start in oktober

  1. Het is ongekend hoe hier met ons culturele erfgoed wordt omgegaan. Het eerste gerealiseerde project, 1987, van Rem Koolhaas (inmiddels een wereld beroemde en gelouterde architect) in Nederland, tot stand gekomen onder invloed van heel veel strubbelingen, twee totaal verschillend denkende architecten (van Mourik Vermeulen Anton Phillipszaal en Rem Koolhaas Lucent Dans Theater) tot elkaar veroordeeld. Toch een brilliante oplossing gevonden. Het Lucent Dans Theater in 1987 door het NDT een paradijs genoemd zo maar slopen, dit gebouw had tot Monument benoemd moeten worden, een voorbeeld van het nieuwe denken in de architectuur geïntroduceerd door Rem Koolhaas wordt rücksichtslos afgebroken, zeer zeer betreurenswaardig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *