Spaanse expositie Sueños de España 27 februari 2016, kom ook!

Spaanse expositieYou gotta love Spain. Elke keer als ik er heen ga, ben ik op slag verliefd. Mijn grote droom blijft toch om daar een jaar te werken en niets is natuurlijk beter om deze droom te voeden dan een expositie over Spanje. Ik was dan ook blij om te horen dat de opening van de Spaanse expositie ‘Sueños de España’ op 27 februari 2016 in De Spanjaardshof in Den Haag plaatsvindt.

Kunstenaars van de Spaanse expositie 

Deze expositie bestaat uit werken van verschillende beeldende kunstenaars die op hun eigen manier verbonden zijn aan Spanje en uit verschillende culturele activiteiten. Ook worden er prachtige jaren ’60 foto’s van het vergeten Spanje tentoongesteld. Dit zijn de beeldende kunstenaars:

Alex Verduijn den Boer
Deze Haagse kunstenaar schildert vooral stadsgezichten en de periferiAlex Verduin voor Spaanse expositiee van de stad, fabrieksterreinen, havens en industrieën. Toen hij voor het eerst in het Spanje kwam, werd hij meteen gegrepen door het overweldigende landschap. Hij heeft een huisje in de buurt van Teruel (Aragón) gekocht, midden in het niets. Het fascineert hem dat, in tegenstelling tot in Nederland, de menselijke activiteit in een enorm landschap daar zo nietig is. Hierdoor ervaar je hoe tijdelijk de mens eigenlijk is.

Carlos Pardo 
Zoals aan de naam te zien is, is Pardo de enige ‘echte’ Spanjaard in het gezelschap. HiCarlos Pardo in spaanse expositiej heeft een unieke stijl, waarin hij speelt met een abstract component waardoor vormen ontstaan van plantaardige, dierlijke en spirituele aard. Eén thema van zijn werken is gebaseerd op het concept ‘Naturaleza intervenida’, dat laat zien hoe het landschap door de tussenkomst van de mens geschonden wordt, ondanks dat het zich regenereert, aanpast en evolueert.

Tjade Witmaar
Tjade Witmaar emigreerde in 1990 naar Spanje. Daardoor spelTjade Witmaar voor Spaanse expositieen kleur en primaire vormen steeds meer een rol in zijn werk. Met het verstrijken van de jaren is de kleur gebleven en zijn de vormen steeds meer primair geworden, tot dat punt dat ze terug zijn te brengen tot een soort ritmische geometrie.

Dirk van Dien
FanatieDrk van Dien bij de Spaanse expositiek beeldend onderzoek en ontwikkeling in het gebruik van techniek, vorm en kleur hebben bij deze Delftse kunstenaar geleid tot een veelzijdig en uitgebreid oeuvre. Inspiratie voor zijn werk vindt hij vooral buitenshuis zoals in archaïsche culturen, decoratieve kunst, en moderne kunstenaars als Paul Klee en Pierre Aleschinsky. Ook heeft hij een huis in Spanje, waar hij zich graag laat inspireren tijdens lange wandelingen door de natuur.

Gé C. Witmaar
De Spaanse foto’s van Gé C. Witmaar, getuigenis van de ‘España pGé Witmaar bij de Spaanse expositierofunda’ in de jaren ’60, werden genomen tijdens zomervakanties. Door het bijna ontoegankelijk bergland in het westen van de Spaanse Pyreneeën moest Witmaar op de voet op zoek naar mooie plaatjes. 

Spaanse films en wijnproeverij
Naast de Spaanse expositie zijn er ook films te zien op vrijdagavond 4, 11 en 18 maart en is er zaterdagavond 5 maart en zondagmiddag 6 maart een wijnproeverij! Kijk hier voor meer informatie.

1287 getoond, 130 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *