Stadsbestuur onderzoekt mogelijkheid varende camping Binckhorst

Foto: Hart voor Den Haag: Ralf Sluijs met Peter Duivesteijn

Het Haagse stadsbestuur gaat onderzoeken of het mogelijk is om een varende camping op de Binckhorst te vestigen. Het college noemt de varende camping een ‘charmant idee’.

‘Koers houden’
Het college wacht een concreet initiatief af en gaat dan “met initiatiefnemer nader onderzoek doen naar behoefte en economische haalbaarheid”. Het college neemt daarbij ook de nautische en juridische mogelijkheden in ogenschouw. Ook wordt een tijdelijk evenement niet uitgesloten.

Raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos: “Gooi de trossen los, zou ik zeggen! Het college heeft al mooie stappen gezet met het plan voor een kleine haven voor rondvaartboten bij Centraal Station. Nu koers houden en ook de Binckhorst erbij betrekken. Overnachten met de boot in de Binckhorst en varen door de prachtige Haagse grachten, mooier kan het niet. Enthousiaste initiatiefnemers kunnen zich bij de gemeente melden!”.

Peter Duivesteijn, directeur van De Ooievaart, is eveneens voorstander van een varende camping: “Kansen voor de Binckhorst, zijn kansen voor Den Haag. Waar in Nederland maak je dat nog mee dat op tien minuten van het stadscentrum een waar campingparadijs kan zijn?”.

Wat vind jij van het idee om een varende camping op de Binckhorst te vestigen? Laat onder de blog een reactie achter!

3648 getoond, 61 bekeken

One thought on “Stadsbestuur onderzoekt mogelijkheid varende camping Binckhorst

  1. Goed idee. Maak dan aan de wal ook een ruimte voor campers. Faciliteer ze samen: stroom / drinkwater / vuilwater dump / restafval. Die campers staan nu helemaal bij het Prins Clausplein. Modern toerisme beweegt zich steeds meer voort met campers, en bootjes inderdaad. Even zachtjesaan beginnen: de Fokkerhaven. Maar die is nu al aardig vol. Wèl een leuke relaxte plek voor de campers en bootmensen, en lekker bij 2 prima horeca gelegenheden.
    Later uitbreiden bij de dode haven bij de Poolsterstraat. Maar daar sta/lig je wel goed in de industrie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *