Start herontwikkeling badplaats Kijkduin in 2015

Bron: DenHaag.nl

Bron: DenHaag.nl

Vanaf 2015 gaat Kijkduin op de schop. In de komende jaren gaat de Gemeente Den Haag onder andere het Deltaplein opknappen, het Atlantic Hotel renoveren en het gebied rondom de Wijndaelerweg verder ontwikkelen. Na de herontwikkeling moet Kijkduin nog altijd de sfeer behouden van kleinschalige familiebadplaats.

Investeringen
Bij de vernieuwing van Kijkduin investeert de gemeente in 200 nieuwe duurzame woningen. Deze woningen worden gebouwd met duurzame materialen. Daarnaast komen er nieuwe winkels, restaurants en ontspanningsmogelijkheden. Ook wordt er een ondergrondse parkeergarage aangelegd en wordt de toegankelijkheid van de badplaats verbeterd.

Bron: http://www.fortress.nl/

Deltaplein
De herontwikkeling van het Deltaplein zal bestaan uit de sloop van bestaande winkels en horeca. Daarnaast komt er op verschillende plekken in het winkelcentrum nieuwbouw en wordt het winkelcentrum uitgebreid. De openbare ruimte rondom het Deltaplein wordt opnieuw ingericht en er worden nieuwe appartementen gebouwd.

Atlantic Hotel
Het Atlantic Hotel gaat flink worden gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw. Na renovatie en bouw beschikt het hotel over 90 extra hotelkamers, 80 woningen (appartementen), een ruime congresruimte en een gebouwde parkeervoorziening op eigen grond.

Wijndaelerweg
Het gebied rondom de Wijndaelerweg wordt ook vernieuwd. De vernieuwing omvat de uitbreiding van de Internationale School of the Hague (ISH). Deze uitbreiding moet komen op de plek van de voormalige discotheek de Marathon. Daarnaast zijn er plannen om naast de nieuwe school 62 woningen met parkeervoorziening te bouwen.

Wat vind jij van deze plannen? Laat het hieronder achter in een reactie!

2338 getoond, 1478 bekeken

5 thoughts on “Start herontwikkeling badplaats Kijkduin in 2015

  1. Gisteren kijkduin bezocht, word de hoogste tijd om te renoveren..Niet meer van deze tijd.Jammer de plek is zo leuk.

  2. Afgelopen zondag mooi weer wil mijn vrouw naar het toilet op het Deltaplein ,maar deze is te smeerig voor worden je betaald de deur gaat open en wat je dan aantreft wc die niet doorspoeld zoals vermeld een gorre benden goed voor ziektes op te lopen ik hoop daaarom dat u er iets aandoet is beter voor de uitstaling van Kijduin.mvg Andre en Lida koppenhagen.

  3. Nu nog niets bekend en geen enkele activiteit hier i.v.m de bouw. En wat is er deze zomer te doen. Dat is ook nergens te vinden. Ik woon hier al jaren . Jammer dat het zo saai is. En alles verwaarloosd is

  4. Volgens mij gebeurt er helemaal niks.
    Er wordt al jaren geroepen maar daden ho maar.
    Ondertussen gaan alle ondernemers weg en wordt het een spookboulevard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *