Start-up Precious Plastic Den Haag zet zich in voor circulaire economie

Foto: Pixabay

Tijdens de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag had ik het genoegen om in het Innovation Paviljoen kennis te maken met een bijzondere start-up genaamd Precious Plastic Den Haag. Dit initiatief verzamelt gebruikt en weggegooid plastic en recyclet het om er nieuwe producten van te maken die je uiteindelijk zelf weer kunt kopen.

In 2017 opende de start-up een werkplaats in de Binckhorst met machines die het mogelijk maken om plastic op een transparante manier te recyclen. Precious Plastic streeft ernaar om mensen beter bewust te maken van het belang van duurzaamheid en recycling. Het bedrijft roept daarom iedereen op plastic voortaan niet meer bij het gewone afval weg te gooien, maar het apart te scheiden en te deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken. Zelf verzamelt het bedrijf plastic dopjes in om deze met behulp van hun machines te verwerken tot bijzondere producten, bijvoorbeeld een kleurrijk statafeltje voor in de woonkamer.

Plastic dopjes inleveren
Verzamel jij veel dopjes? Lever deze dan in bij de sociale werkplaats Het Vizier aan de Vijverzicht 99, een van de inzamelingspunten van Precious Plastic, en help mee aan het bouwen van de circulaire economie. Wie weet zie jij het plastic dat je nu inlevert ooit weer in je woning verschijnen als onderdeel van het meubilair.

Precious Plastic Den Haag
Saturnusstraat 89
2516 AG Den Haag
https://preciousplasticdenhaag.nl/

2551 getoond, 125 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *