Startbijeenkomst Buurtmusical Kortenbos in het Koorenhuis (video)

Foto: Haagse Dingen rtgrhg

Foto: Haagse Dingen

Onlangs vond de startbijeenkomst plaats van de Buurtmusical in het Koorenhuis. Bijna alle spelers en deelnemers waren aanwezig bij dit kennismakingsfeest.

Koorenhuis

De musical gaat over een zoektocht naar de bronnen van creativiteit en cultuur in de oude wijk Kortenbos en de historische functie van het Koorenhuis. De buurtmusical is een onderdeel van het Kortenbos gaat los festival, en is gemaakt met mensen uit de wijk Kortenbos en mensen uit het Koorenhuis. Met zang, dans en hier en daar een traan in de voorstelling doordrenkt. Maar met veel humor wordt de geschiedenis vertelt van deze wijk.

Foto: Haagse Dingenyhty

Foto: Haagse Dingen

Klein voor proefje

Twee jonge studenten die gebruikmaken van de ruimtes in het Koorenhuis belanden via een kapotte teletijdmachine in een tijd waarin er geen cultuur meer is. Doordat de teletijdmachine niet goed functioneert komen er onderweg allerlei historische figuren uit, die een sociaal-culturele functie hebben gehad in het Koorenhuis: de patriciër van Prinsegracht 25, de kunstschilders en beeldhouwers van de Confrerie Pictura, de herbergier van de hoek Prinsegracht 29-Varkenmarkt etc.

Foto: Haagse Dingenrtytry

Foto: Haagse Dingen

Jong en oud

Uiteindelijk komen de studenten terug in de tijd en verklaren ze de liefde, maar niet aan elkaar. De liefde die zij verklaren past bij het thema seksuele diversiteit: liefde voor een persoon van hetzelfde geslacht. Kinderen die dansles krijgen figureren als ‘bloemenkinderen’ in het Koorenhuis (alleen op 7 en 14 oktober).

Foto: Haagse Dingenetyty

Foto: Haagse Dingen

Samenwerking

PRINS27 In Het Koorenhuis werkt samen met Dennis Wijmer, Stichting Zout in de Pap om een musical met en voor de wijk Kortenbos neer te zetten. De creativiteit van Dennis Wijmer op het gebied van het bedenken van liedjes en het maken van de tekeningen en bijhorende decors zullen u meenemen naar het verleden en de enge toekomst van Kortenbos. En dat is Dennis Wijmer de Haagse stads troubadour wel toevertrouwd.

Komt u ook!

De première van deze musical vindt plaats op zaterdag 6 oktober, ná het Kortenbos Gaat Los Festival. Overige speeldata: zondag 7 oktober en zondag 14 oktober. Volg de making-of van de Buurtmusical via de Facebookgroep.

1246 getoond, 70 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *