‘Stop voor de Witte Stok’ oversteken voor blinden en slechtzienden (video)

Verkeersdeelnemers zijn wettelijk verplicht om te stoppen voor de opgeheven witte taststok van blinden en slechtzienden. Toch werd dit hulpmiddel het afgelopen jaar met grote regelmaat genegeerd bij het oversteken, blijkt uit recent onderzoek. Dit leidde tot ongelukken en vervelende situaties.

Afhankelijk te zijn
In Den Haag slaan de Oogvereniging en Voorall voor Hagenaars met een beperking, de handen ineen en organiseren op vrijdag de 13e een bewustwordingsactie. Belangstellenden konden (onder begeleiding) “blind” en met een witte stok oversteken. Zo beleven zij zelf hoe het is om afhankelijk te zijn van je gehoor en andere verkeersdeelnemers. De actie vond plaats op het Plein, op de hoek met de Korte Poten.

zichtBewustwording
De betrokken organisaties maken zich allemaal hard voor mensen met een visuele beperking en bundelen de krachten voor meer bewustwording rondom het gebruik van de witte stok. Zij hopen op meer begrip van verkeersdeelnemers, zodat ook blinden en slechtzienden veilig kunnen deelnemen aan het verkeer.

In de week voorafgaand aan de Internationale Dag van de Witte Stok (15 oktober) organiseren zij gezamenlijk de bewustwordingscampagne Stop voor de Witte Stok. Tijdens deze week en met nadruk op vrijdag de 13e werd voorlichting gegeven over de betekenis van de witte stok in het verkeer. Ook verkeersorganisaties en rijscholen worden geïnformeerd. Voor basisscholen is er een lespakket beschikbaar. Meer informatie over deze campagne staat op stopvoordewittestok.nl

 

2355 getoond, 41 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *