Sunfire gaat de zon feller laten branden tijdens het Bonfire Beach Fest

Sunfire Homesession 2018-04-13 Panorama 1 - Foto: Iwan de Brabander

Sunfire Homesession 2018-04-13 Panorama 1 – Foto: Iwan de Brabander

Sunfire, synoniem voor één groot feest of het nu op een festival, in een huiskamer, of oefenruimte is. De band is lekker bezig met nieuwe muziek maken, spelen door heel het land en gaat komende vrijdag (20 april) het Bonfire Beach Fest 2018 helpen feller te verlichten met hun supervette muziek.

De strings van Sunfire

Sunfire Homesession 2018-04-13 - Foto: Iwan de Brabander

Sunfire Homesession 2018-04-13 – Foto: Iwan de Brabander

Voor de mensen die deze supervette band en hun megavette songs en performance nog niet kennen hier een paar woorden… Deze vierkoppige formatie speelt hun songs met bijna alleen strings. Strings in de vorm van snaar-instrumenten. Zanger/frontman Satria, geboren muzikant en kunstenaar slaat met blues/bluegrass/country/jazz en nog vele andere stijlen het ritme en freakt daar nog wat tussendoor op zijn akoestische gitaren… En die stem, die vertellende stem, donker, sterk, neemt je mee met de teksten. Echt vertellende teksten. Echte verhalen. De een wat zoeter en de ander wat duisterder…
Om hem heen staan drie muzikale Sunfire-giganten. Elk hun eigen feest en samen een megafeest.

Sunfire Homesession 2018-04-13 - Foto: Iwan de Brabander

Sunfire Homesession 2018-04-13 – Foto: Iwan de Brabander

De langste strings zijn van Michel, nou ja de snaren van zijn bas natuurlijk. Een bas die volledig bij hem past, lage snelle actie, waar deze kunstenaar volledig op kan freaken. Soulvolle, funky partijen voel je langs en door je heen gaan als hij losgaat…
Sophie speelt dan met de kleinste set strings maar dat doet totaal niet onder. Haar viool vult de sound van de songs als een malle. Country, folk, gipsy-pop, hillbilly sounds. Damn wat een feest ook.
Rock is waar ik aan dacht/denk als ik Berend met zijn strings zie. Met de gitaar strak in zijn hand geklemd staat hij sterk achter de band. En dat sterke laat hij horen met strakke akkoorden en coole solo’s. Wat ik al zei, allemaal anders maar zo onwijs hetzelfde zijn deze giganten! Mastah’s!

Behind the scene!

Sunfire Homesession 2018-04-13 - Foto: Iwan de Brabander

Sunfire Homesession 2018-04-13 – Foto: Iwan de Brabander

Niet alleen hun muziek is heel innemend maar ook de band zelf geeft je gelijk een gevoel van ‘Oke… ik heb je nog niet eerder gezien. Nog niet eerder gesproken. Maar, kom binnen. Wees welkom en ja, je voelt je op je gemak.’ Nou, zo’n gevoel dus.
Bij de eerste kennismaking met zanger Saat thuis. Ik zou een repetitie bijwonen maar helaas was een van de bandleden ziek, dus dan maar eens polsen wie en wat Sunfire nou is. Nou, nog geen 10 minuten verder in het gesprek met Satria zag ik al wat een kunstenaar deze man is. Niet alleen op het gebied van muziek maar ook door de verschillende kunststukken die er tussen de muziekinstrumenten hangt en staat.
Hij vertelt vol passie over Sunfire en laat wat werk horen… en een ding was duidelijk… Sunfire staat voor de warmte van de zon en alles wat er onder die brandende bol gebeurt.
Met de vertellende teksten (wat me echt onwijs naar Johny Cash doet gaan in mijn hoofd) zetten ze een verhaal neer. Een muzikaal verhaal met een kop en een staart. En dat verhaal dragen ze met hun vibe en muziek naar het publiek. Of dat publiek nu op een festival staat of via een geluidsdrager in een huiskamer. Het plezier, de kracht en kennis die ze met zich meebrengen komt echt binnen. Binnen no time kreeg ik een hele berg indrukken op me af, beelden bij de muziek. Iets wat niet heel vaak meer bij me gebeurt aangezien veel teksten tegenwoordig onsamenhangend zijn of niet een heel verhaal brengen. En dit alles via de speakers…

Sunfire Homesession 2018-04-13 - Foto: Iwan de Brabander

Sunfire Homesession 2018-04-13 – Foto: Iwan de Brabander

Twee weken later sta ik weer voor diezelfde deur en staan nu alle vier de bandleden binnen. De warmte die ik vorige keer voelde is nu ineens verviervoudigd. Even kennismaken en ik krijg een plek naast Sophie op de bank.
De band staat voor me te spelen en voor ik het geheel bij me binnen laat komen leg ik mijn focus op elke kunstenaar op zich. Wat een feest om naar het plezier van elk te kijken en de professionaliteit te horen. Dan laat ik het geheel in mijn hoofd samenkomen en wauw… Wat een feest. Dit is echt een formatie die je moet zien als je van muziek én van muzikanten die van een feest maken houden, houdt.

Sunfire, een band waar ik tot mijn verbazing, tot voor kort nog niet van had gehoord. Maar wat ik zeker weet is dat ik ze nooit meer vergeet en ze in ieder geval komende vrijdag ga zien op het strand van Scheveningen en waarschijnlijk nog veel en veel vaker.

Kom ook en see you op het Bonfire Beach Fest!!! Het is niet alleen een supervet feest met megavette muziekknallers maar nog gratis ook!!!!!

2831 getoond, 167 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *