Surf Film Nacht 9 augustus – film kijken in buitenlucht op het Spuiplein

Op donderdag 9 augustus 2018 presenteert het Filmhuis Den Haag een speciale editie van de Surf Film Nacht. In samenwerking met Nouvague vertonen wij vanaf 21.00 uur de film ‘Splinters’. Kom gezellig op een zomeravond in de buitenlucht, onder het genot van een drankje, genieten van deze film op het Spuiplein. De toegang is gratis.

surf film nacht splinters 9 augustus 2018 den haag spuiplein filmhuis

Bron: Pixabay, auteur: Pexels (afbeelding rechtenvrij te gebruiken, CC.0).

Filmbeschrijving 
Papoea-Nieuw-Guinea, 1989. Een Australische piloot laat een surfplank achter in het kustdorpje Vanimo achter. Twintig jaar later bezoekt filmmaker Adam Pesce het afgelegen dorp. Golfsurfen is hier uitgegroeid tot een manier van leven en een belangrijke prestigekwestie. In het dorp zijn zelfs twee rivaliserende surfclubs opgericht, Vanimo Surf Club en Sunset Surf Club.

De film ‘Splinters’ volgt surfers van de twee clubs in Vanimo in aanloop naar de allereerste surfkampioenschappen van Papoea Nieuw Guinea. Maakten de surfers eerst hun boards van ‘splinters’ van de palmboombast, inmiddels beheersen ze de golven op tweedehands planken. Mannen én vrouwen. Altijd één oog op de golven gericht, bladeren de surfers van Vanimo verlangend in hun surfglossy’s en dromen ze van de ideale sprong. Surfbroeken worden opgelapt, wedstrijdreglementen besproken. En intussen draait het primitieve dorpsleven gewoon door.

Trailer

1720 getoond, 134 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *