Suze van Manen imponeert met haar stem bij Parkroad Café

Suze zingt bij Parkroad Café. Foto: met toestemming Charles Groeneveld.

Suze zingt bij Parkroad Café. Foto: met toestemming Charles Groeneveld.

Onlangs was ik te gast bij het muziekprogramma met en door muzikanten: Parkroad Café in de Haagse Nobelstraat. Daar was ik getuige van een formidabel optreden van een jonge zangeres: Suzanne van Manen (Suze).
Aan de muur hangen gouden platinaplaten van onder meer Golden Earring, een geschonken gitaar van Coldplay en een prachtige foto van David Bowie. Je voelt je direct thuis in deze muzikale huiskamer. Fred Zuiderwijk doet de interviews op zijn eigen gevatte en ludieke wijze waarbij hij steeds de juiste snaar weet te raken. Erik Kuylaars staat achter de knoppen en draait zijn pakkende songs die elke keer weer onderscheidend zijn. De passie voor muziek straalt van hem af. Rob von Römer doet de techniek. Charles Groeneveld maakt weer de mooiste foto’s en cineast en dé man van de Nacht v.d. Popmuziek Fenno Werkman valt ook binnen. Hij heeft het grootste privé muziekfilmarchief ter wereld met pareltjes uit de muziek. Het weerzien met hem is hartelijk.

Foto Suze door Charles Groeneveld.

Foto Suze door Charles Groeneveld.

Suze doet een live-optreden in Parkroad Café

Suze is een zangeres die weet wat haar doel is en zich durft te laten gaan om emoties te laten voelen in haar muziek. Wat ooit begon als smeulend vuurtje, is in haar songs een pittig vuur geworden van internationale klasse.
Ze weet wat haar persoonlijk raakt in muziek. Op haar elfde stond Suze al voor een groot publiek. Ze nam die leerschool met zich mee toen ze ging studeren aan de Popacademie in Arnhem. Daar ontstonden de eerste liedjes die helemaal van eigen hand waren. Eenmaal begonnen aan haar debuut EP verzamelde Suze nationale en internationale songwriters/muzikanten om zich heen. ‘Voor de ‘finishing touch’ werden diverse songs op het debuutalbum voorzien van een heus orkest. Het zijn liedjes over relaties, gevoelens en overtuiging. Het is intens maar dat ben ik zelf ook,’ vertelt ze me. ‘Muziek moet iets losmaken in mensen. Of je je nu helemaal kunt laten gaan bij een uptempo song of diep geraakt wordt door een ballad. Het gaat om die verbinding. Ik wil het podium gebruiken om iets van mezelf over te brengen.’

Suze doet bij Parkroad Café een formidabel optreden en zingt drie nummers van haar EP. ‘Caught in the Middle’. Ze blijkt een groot muzikaal talent. Ze heeft een stem die je bijblijft, raakt en je weet te ontroeren met haar ballads. Ze is de afgelopen maanden zeer druk geweest. Ze heeft het naar haar zin in de behaaglijke ruimte van Parkroad Café. Het muzikale hart van Den Haag. Ze gaat verder en zegt ‘Ik heb niet echt een voorkeur welk nummer van deze EP het dichtst bij mezelf ligt. Elk nummer heeft wel iets. Of je nu net in de steek bent gelaten, of je bent juist superverliefd, ik wil mensen op verschillende niveaus en in verschillende situaties raken. Mooi als dat lukt. Het nummer ‘One in a million’ gaat over mijn zus Roos. Als ik dat nummer zing dan raakt het ons beiden.’
Van Suze gaan we nog heel veel horen, ze is met recht een supertalent.
Meer over Suze via www.suzemusic.com.

1671 getoond, 170 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *