Terugblik Pride Walk The Hague 2017

De eerste editie van Pride Walk The Hague 2017 vindt plaats tijdens het tweede Rainbow Festival in Den Haag. Initiatiefnemer Bianca van Guine van

Bianca van Guine

Bianca van Guine

The  HangOut 070 is op het idee gekomen om een Haagse Pride Walk te houden, toen ze vorig jaar heeft meegelopen met de Rotterdam Pride Walk. Haar idee is goed ontvangen en is gesteund door de Stichting Rainbow, COC Haaglanden en de Gemeente Den Haag. De host van de dag is DeeDee Janssens.

Op het Malieveld bij het Homomonument hebben zich honderden mensen verzameld om te lopen voor Diversiteit, Liefde en Gelijkheid.

Een aantal peptalks zijn vooraf gegaan aan de walk, waaronder de speech van Bianca van Guine, Anita Chedi Shiwally, 

Emancipatie ambassadeur van de stad Den Haag en de burgemeester Pauline van de Krikke.

De 25 meter lange vlag die door vele mensen gedragen wordt, is naar Den Haag gehaald door de Haagse emancipatie ambassadeur. Zij heeft deze vlag meegemaakt in Alkmaar en er alles aan gedaan om deze naar Den Haag te krijgen. De dagelijkse inspiratie van zaterdag 10 juni verwoord heel treffend het gevoel van onder de vlag lopen: “Je hoeft niets te doen om te zijn wie je bent. — auteur onbekend.

Foto: Bidjaikumar Jagroep

Foto: Bidjaikumar Jagroep

Pride Walk The Hague is voorafgegaan door de Haagse brass band Legendairs die opzwepende muziek maakt waarop lekker geswingt kan worden.

De liefde en de eenheid die de Pride Walk The Hague uitstraalt is overweldigend.

Liefde

Liefde

Het weer is lekker warm en de route duurt een uur voordat we aankomen op de Grote Markt waar het Rainbow festival in volle gang is. Er zijn verrassende optredens, ook van Deedee Janssens met haar team. Een festival waar mooie contacten worden gelegd voor nog meer fantastische ideeën.

Foto’s galerij: Wladyslav van Hanswijck De Jonge

2270 getoond, 246 bekeken

One thought on “Terugblik Pride Walk The Hague 2017

  1. Ben blij en verheugd te horen, dat de 1ste Gay Pride in Den Haag, goed is ontvangen en de opkomst groot en mooi was. Prachtig en trots op de alle organisaties, die er aan deelnamen. Ga zo door en volgend jaar ben ik er zeker bij ☿✊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *