The Hague African Festival 16 juli 2017 in Zuiderparktheater: Africa in the Park

The Hague Africa Festival africa in the park 16 juli 2017 zuiderparktheater

De Haagse zomer en The Hague African Festival horen bij elkaar. Voor de negende keer op een rij kunnen liefhebbers van Afrikaanse en aanverwante klanken uitbundig genieten op het festival. Op 16 juli gaan we back to the roots naar het Haagse Zuiderpark!

The Hague African Festival verhuist vanaf het Spuiplein naar de plek waar het negen jaar terug allemaal begon. Het sfeervolle Zuiderparktheater is dit jaar ‘the place to be’ voor het festival. De mooie, groene en bos- en waterrijke omgeving van het Zuiderpark dient als natuurlijke omlijsting voor een ideale beleving voor jong en oud. Ook dit jaar heeft The Hague African Festival qua muziek een bijzonder programma samengesteld, met oude bekende en spannende nieuwe acts uit alle windstreken.

Programma
Ebou Gaye Mada is een sabarspeler en rapper uit Gambia. Als lid van de bekende griotfamilie Gaye en Mbye uit Banjul, combineert hij traditionele sabarmuziek met zijn rijke ervaring met wereldmuziek: van mbalax tot kaseko, en van reggae tot jazz. Samen met zijn band Boka Halat zorgt Ebou voor wervelende optredens vol positieve energie.

Uit Ghana komt de upcoming & promising artist Kyekyeku. Een must see vanwege de energieke highlife shows die de gitaartovenaar samen zijn band 5 Days No Light-Off presenteert. Highlife, palmwhine en afrobeat: Kyekyeku stond al op veel podia, in Afrikaanse landen, maar ook in Parijs en Brussel. Nu komt de virtuoos vanaf het podium van The Hague African Festival het publiek opzwepen tot grote hoogtes.

Newen is een energieke, gepassioneerde Chileense band die afrobeat als geen ander in de vingers heeft. Afrobeat in de geest van Fela Kuti en het klinkt uiterst spannend. Recentelijk nog speelden zij nog samen met de zoons van ‘the late great’ Fela Kuti de sterren van de hemel. Hiermee past het perfect in de wereldwijde afrobeat-revival die al enkele jaren gaande is.

Rabasa is een typische exponent van de Kaapverdiaanse diaspora. Afkomstig uit Rotterdam is de muziek van Rabasa stevig geworteld in de Kaapverdische muziektradities. Kenmerkend is het heupwiegende, volle en warme geluid van de groep, waarvan de vier broers Ortet de kern vormen.

Veelbelovend Haags talent
Ook dit jaar is er op The Hague African Festival weer een speciaal podium voor Haags talent. Daar wordt aan veelbelovende Haagse talenten uit allerlei hoeken maar liefst met een Afrikaanse connectie de ruimte gegeven om aan een breed publiek te laten zien wat zij in huis hebben. Op het speciale amateur-podium laten bands, dansers en andere kunstenaars hun skills zien (13:30 15:00 uur). Geïnteresseerden kunnen een stukje video met hun muzikale prestaties opsturen naar info@thehagueafricanfestival.com

Kinderdorp met speciaal kidsprogramma
De jongsten onder ons worden zeker niet overgeslagen op The Hague African Festival. Tussen 12:00 en 13:30 uur staan zij centraal met een cultureel programma vol muziek, theater, workshops, verhalen vertellen en een kinderspeelplaats. Muzikale kids (en ouders) kunnen hun talent aan het publiek laten zien op het grote podium. In de speciale Afrikaanse tenten worden djembé-lessen gegeven en kan een educatief programma gevolgd worden over hoe mensen in Afrika leven.

Afrikaanse markt
Uiteraard mag de speciale Afrikaanse markt niet ontbreken. Je kunt struinen langs de kraampjes waar je de leukste Afrikaanse spulletjes kunt aanschaffen of overheerlijke Afrikaanse maaltijden proberen.

African Artists & Entertainers Expositie
In het Atrium van het Haagse stadhuis is de speciale Afrikaanse expositie ‘Celebrating African Artists & Entertainers’. Grote Afrikaanse muziekhelden van vroeger en nu als Fela Kuti, Manu Djibango, Osibisa, Koffi Olomide, Lucky Dube, Akon, K’naan, Khaled, Dobet Gnahore en vele anderen vormen de inspiratie voor de door Topaze georganiseerde expositie. De expositie vindt plaats van maandag 12 juni t/m zaterdag 24 juni 2017 in het Atrium van het Haagse Stadhuis.

Datum & Tijd
The Hague African Festival vindt op 16 juli plaats in het Zuiderparktheater in Den Haag (12:00 – 22:00 uur). Toegang is gratis.

Bezoekadres & Contact
Zuiderparktheater, Den Haag
Henriëtte Roland Holstweg 100
2533 ST Den Haag
info@zuiderparktheater.nl

 

3957 getoond, 638 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *