The Hague HighLights: Ridderzaal en Kurhaus filmdoek voor projecties

Wie aan Den Haag denkt, haalt zich al gauw de iconische gebouwen van de residentie voor de geest. Van donderdag 8 november tot en met zaterdag 8 december 2018 staan het Kurhaus en de Ridderzaal vijftien avonden in de spotlights als onderdeel van The Hague HighLights.

The Hague Highlights 2018 den haag kurhaus binnenhof november december

foto: Mr. Beam trailer The Hague HighLights

Met fascinerende videoprojecties komen de gebouwen tot leven. De interactieve pianoinstallatie Keys of Light geeft op Scheveningen klank en kleur aan de befaamde podiumgeschiedenis van het Kurhaus. In het MuseumKwartier maak je in de speelse videoprojectie Old Masters, New Heroes, te zien op de Ridderzaal, een visuele tijdreis langs de hoekstenen en mijlpalen van onze democratie. The Hague HighLights is een reeks van lichtevenementen van Feest aan Zee in november en december.

Richard de Mos, wethouder Economie en Binnenstad: “We zetten de spotlights op het Kurhaus en de Ridderzaal. Den Haag is de stad aan zee én de stad waar de regering zetelt. De videoprojectie op de Ridderzaal is nu al extra programmering rond het Binnenhof dat vanaf 2020 wordt gerenoveerd.”

The Hague Highlights 2018 den haag kurhaus binnenhof november december

foto: Mr. Beam trailer The Hague HighLights

Keys of Light, interactieve pianoinstallatie

De interactieve pianoinstallatie Keys of Light, bekend van Light Festival Gent geeft op Scheveningen klank en kleur aan de befaamde geschiedenis van het Kurhaus als concertpodium. Getalenteerd pianist of beginnend muzikant? Kruip achter de vleugel en neem de regie over de animatie op het gebouw! Zolang er gespeeld wordt, worden er lichtcomposities en animaties op het gebouw geprojecteerd. Eén pianotoets kan genoeg zijn voor een groots lichteffect. Steeds weer anders… je kunt er uren naar kijken! Deze installatie is gebouwd volgens de laatste lichttechnieken. Bijzondere gastpianisten zijn uiteraard uitgenodigd om een spectaculaire projectie te verzorgen. Dat geeft steeds weer andere voorstellingen.

Old Masters, New Heroes, videoprojectie op de Ridderzaal

Maak in het MuseumKwartier een visuele tijdreis langs de mijlpalen van onze democratie. De speelse videoprojectie Old Masters, New Heroes werpt nieuw licht op de geschiedenis van de residentie. Al 800 jaar is het Binnenhof het centrum van de macht, hart van de democratie en fundament van de vrijheid. Nergens ter wereld is een regeringscentrum acht eeuwen operationeel en is er zo’n sterke connectie met de monarchie, kunst en cultuur.

Wie waren die graven van Holland, waarom kozen ze voor deze plek en werd Amsterdam niet het regeringscentrum? De gotische Ridderzaal, ooit het feestpaleis van de Graven van Holland, doet dienst als filmdoek. Maak met het hele gezin deze ontdekkingsreis. Een unieke kans, want het Binnenhof staat aan de vooravond van een grootschalige renovatie.

1564 getoond, 249 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *