The High Kings (IRL) in Scheveningen 29 november 2017

Foto beschikbaar gesteld door Poppodium Scheveningen. Alexander Serban

Foto beschikbaar gesteld door Poppodium Scheveningen. Alexander Serban

Popagenda Scheveningen en 1900 Aan Zee presenteren op woensdag 29 november om 20.00 uur een uniek concert in de Oude Kerk van de Keizerstraat: The High Kings uit Ierland. Deze bijzondere locatie in het hart van Scheveningen, leent zicht bij uitstek als sfeervol podium voor de Ierse traditionele muziek die de bekendste ‘Irish folkband’ van dit moment ten gehore brengt. The High Kings zijn in Nederland in het kader van hun Europese tournee rondom de release van hun album Grace & Glory. Op 17 november 2017 verschijnt dit album in de Benelux (Sony/Celtic Collections).

Tickets
The High Kings doen zes shows in de Benelux, waarvan er al vier uitverkocht zijn. Tickets voor de show in de Oude Kerk zijn verkrijgbaar via: https://popagendascheveningen.stager.nl/web/tickets/179424 en de websites en Facebookpagina’s van Popagenda Scheveningen en 1900 Aan Zee. De opstelling van het podium en de warme akoestiek van de Oude Kerk zorgen voor een intieme sfeer en een onuitwisbare ervaring!

The High Kings: The true heirs of Ireland’s folk heritage Ierland werd eeuwenlang geregeerd door high kings. Totdat in 1169 hun hegemonie tot een eind kwam. Daarna waren hun heldendaden alleen nog terug te vinden in de wereld van mythen, sagen en legenden. Tot 2008, toen Finbarr Clancy (zoon van Bobby Clancy, van de legendarische Ierse ’60s band The Clancy Brothers), Martin Furey (zoon van jaren ’70 zanger Finbar Furey, die met The Fureys meerdere hits in Ierland scoorde), Brian Dunphy en Darren Holden (beiden uit Riverdance, met meer dan 25 miljoen bezoekers de meest succesvolle dansproductie wereldwijd) in Dublin The High Kings begonnen. Opgegroeid in de Ierse muzikale traditie, maar met recht en reden de nieuwe generatie van de Ierse traditionele muziek.

Bekendste Irish folk’n’roll band
Op dit moment zijn The High Kings in eigen land zonder twijfel de bekendste Irish folkband. Meteen na hun eerste album kregen ze de titel Irish Folk Band Of The Year. Hun vier albums bereikten de platinum status en ze deden ontelbare televisieoptredens. In Ierland, maar ook in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hebben ze honderden uitverkochte optredens gegeven.

Fenomenale liveband
Tijdens hun energieke concerten maken The High Kings hun reputatie als een fenomenale liveband waar. The High Kings zijn bezielde multi-instrumentalisten, die samen meer dan dertien instrumenten bespelen. Op het repertoire staan eigen nummers, bekende Ierse ballads in hun eigen stijl, en traditionele Ierse singalong. Publieksparticipatie is een must. U zult een fantastische avond beleven.

Op 29 november a.s. in de oude kerk van Scheveningen The High Kings. foto met toestemming van Alexander Serban, poppodium Scheveningen.

Op 29 november a.s. in de oude kerk van Scheveningen The High Kings. foto met toestemming van Alexander Serban, poppodium Scheveningen.

The High Kings | Woensdag 29 november 2017 | Aanvang: 20:00 uur | Einde: 22:15 uur | Keizerstraat 8 | (ticket)info: www.thehighkings.com | www.popagendascheveningen.nl | www.1900aanzee.nl

2321 getoond, 70 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *