The Star Wars Suite in World Forum Theater op 10 november 2018

Zaterdag 10 November komt er een waar spektakelstuk naar Den Haag: The Star Wars Suite. World Forum Theater is dan de plek voor de echte Star wars fans. Meer dan 150 muzikanten brengen dan in twee fantastische concerten de muziek van Star Wars tot leven tijdens deze unieke concertreeks in Nederland.

Het International Symphony Orchestra uit Lviv vertolkt onder leiding van dirigent Raymond Janssen de wereldberoemde soundtracks uit de Star Wars films. Ze worden daarbij ondersteund door The New Romanian Symphonic Choir.

The Star Wars Suite 10 november world forum den haag

Foto rechtenvrij te gebruiken

Het concert Tge Star Wars Suite

Het concert dat gespeeld gaat worden, The Star Wars Suite, is een groots en meeslepend muzikaal spektakel dat nog nooit eerder live in Nederland opgevoerd is. De fenomenale partituur en de soundtracks van Star Wars zijn niets voor niets uitgeroepen tot ‘beste filmmuziek aller tijden’. De muziekstukken zijn gecomponeerd door John Williams en spreken niet alleen fans van de films aan, ook liefhebbers van klassieke muziek zouden dit niet willen missen.

De partituur (het volledige overzicht van een muziekstuk, met alle partijen uitgewerkt) vormt een integraal onderdeel van het succes van Star Wars. Williams is dan ook de grootste Amerikaanse filmcomponist ooit, met een heel aantal nominaties voor prijzen. De symfonische muziek uit de film werd direct legendarisch. Williams liet zich inspireren door componisten uit de jaren dertig. De beroemde Star Wars Mars is daar het bekendste voorbeeld van. Het concert is een fantastisch stuk dat naast de bijzondere muziek ook nog versterkt wordt door spectaculaire koor elementen.

The Star Wars Suite is een onvergetelijke muzikale reis langs de hoogtepunten uit de beroemde films. Luisteraars worden meegevoerd naar verhalen van onder meer The Duel of Fates, Luke & Leia, The Imperial March (Het thema van Darth Vader) en The Throne Room. Het concert is echter bovenal een muzikale reis vol emotie die iedereen meesleept naar een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan.

Er zijn nog kaarten voor de shows beschikbaar. Op zaterdag 10 november om 15:00 uur en om 20:00 uur. Bestel uw kaarten via de volgende link: https://worldforum.nl/nl/thestarwarssuite

Nederlands Congresgebouw viert 50-jarig bestaan

Op 16 maart 2019 viert World Forum The Hague haar 50-jarig bestaan. Tientallen jaren aan topproducties en internationale congressen zorgen voor een rijke historie. Dit viert het gebouw graag samen met u! Het evenement Festival TIJD is het jubileum van World Forum op 16 maart 2019. Op die dag is er van alles te beleven. Optredens van Paul van Vliet, Tim Akkerman, De Règâhs en Jazz acts zijn van 13:00 – 14:00 te bewonderen in de King Willem-Alexander zaal. Entreebewijzen hiervoor bedragen €6,00 en zijn te bestellen via https://vijftigjaarworldforum.nl/festivaltijd/.

Voor meer informatie bezoek de website: www.vijftigjaarworldforum.nl

3490 getoond, 168 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *