Tijdens Wecycle-inleveractie 2015 kan je prijzen winnen en steun je een goed doel!

Wecycle

Foto: Wecycle

De gemeente Den Haag doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor kapotte kleine elektrische apparaten en spaarlampen. Door je oude spullen uiterlijk 31 december 2015 in te leveren bij een afvalbrengstation kun je punten sparen. Met deze punten maak je kans op geweldige prijzen en steun je ook nog eens Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.

Hoe spaar ik punten?
Punten spaar je door bij 1 van de afvalbrengstations op je smartphone in te loggen op www.wecycle.nl/inleveren en in te checken via de website. Via gps wordt herkend of je daadwerkelijk op een milieustraat bent. Je ziet direct of je gewonnen hebt en steunt tegelijkertijd het goede doel Villa Joep!
De puntentelling per inwoner gaat op 1 januari weer terug naar nul. Dan begint de tweede fase, deze loopt tot 30 april 2016. Inwoners sparen dan punten voor een nieuw goed doel. De 25 gemeenten die op 30 april 2016 de meeste punten per inwoner hebben verzameld, ontvangen elk van Wecycle een sponsorcheque van € 1.000,-.

Doel van de inleveractie
Het doel van de inleveractie is om het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid. Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. Meer informatie: wecycle.nl.

Deze actie loopt tot en met 31 december 2015!

325 getoond, 68 bekeken

5 thoughts on “Tijdens Wecycle-inleveractie 2015 kan je prijzen winnen en steun je een goed doel!

    1. En verwissel je voor bijvoorbeeld het oliebollenbakken je frituurolie, breng dan de oude olie naar De Nijkamphoeve en doe het in de blauwe container. Dat vindt ook Delfland veel plezieriger dan dat het via de keukenafvoer of zo het riool ingaat.

      1. Andreas, dacht jij bij ‘Wecycle’ ook niet eerst aan een fijne fietstocht? Een prima voornemen om in 2016 weer vaak uit te voeren. Fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *