Tim Akkerman: Haagse Baas zingt The Boss

IMG_6198 2017-01-27 Tim Akkerman sings The Boss @ Paard by Iwan de Brabander
Haagse singer-songwriter Tim Akkerman speelde 27 januari 2018, samen met zijn supervette band, nummers van Springsteen in de Haagse poptempel ’t Paard! Geen drie uur als zijn Amerikaanse held, maar wel dik twee uur enthousiaste en energieke rock door een Haagse fan met zijn coole stem!

Tim rockt zijn zenuwen eruit
IMG_6287 2017-01-27 Tim Akkerman sings The Boss @ Paard by Iwan de BrabanderAls eerste in de zaal boven in ’t Paard is het nog even wachten op de tribute avond van Tim Akkerman. Een andere artiest coveren is altijd wel een dingetje. Maar met onder meer de musical Tommy (over rockgiganten The Who) in zijn broekzak kan onze Haagse trots wel een potjuh brekuh! Maar The Boss, tja dat is niet niks en als je dat doet, ga je dan echt Springsteen imiteren of doe je het als jezelf? Met al tig keer een optreden van The Bruceband, een van de beste Springsteen tribute bands, heb ik toch wel een referentie-punt. Lijkt me lastig om nummers van een van je helden te doen. En dan niet een paar nummers tussenin je set met eigen nummers, maar wel een 20 tal van zijn songs…
Tim komt, iets later dan gepland, het podium op met zijn 7 koppige band om zich heen en start gelijk met de Springsteen-hit ‘Wreckin’ Ball’. Zijn stem wat lager dan ik gewend ben… Een beetje een Bruce vibe over zijn stem lijkt het. Ik zie wat mensen naar elkaar kijken en de gezichten die ik zie hebben allemaal ‘verrassing’ erop staan… Blij verrast, zeer blij. Hij geeft nog even aan dat hij toch eigenlijk best wel zenuwachtig wasIMG_6154 2017-01-27 Tim Akkerman sings The Boss @ Paard by Iwan de Brabander voor de show, wat af en toe in wat kleine dingen te merken is.
Vanaf Badlands (een niet al te makkelijk vocaal te brengen song) hoor ik een volledige Tim door de speakers klinken. De zenuwen zijn omgezet naar een vette dosis ROCK!

Tim brengt de diversiteit van The Boss
IMG_6160 2017-01-27 Tim Akkerman sings The Boss @ Paard by Iwan de BrabanderMet meer dan 300 songs die Bruce Springsteen op zijn naam heeft staan, is het voor Tim als graaien in een snoepwinkel om een leuke selectie te maken voor vanavond. En dat is ‘m ook gelukt. Alle stijlen van The Boss worden zo’n beetje geraakt met voelbaar enthousiasme en overgave. Van ‘Mary’s Place’, ‘Streets of Philadelphia’, ‘Dancing in The Dark’ tot ‘Secret Garden’ komen met volle emotie van het podium door het publiek gedenderd. De spanning en emotie van een echte fan!
De band om Tim heen is er een met, net als wat deze muziek nodig heeft, diversiteit. Twee toetsenisten die beiden op hun eigen manier, de een, Stef de Hond, die heel chill zijn ding doet en de ander die headbangend over zijn toetsen vol meegaat. Gitarist, Evert Zeevalkink, die stukken van Steve van Zandt en Nils Lofgren lekker strak neerzet. Bassist, Sander Kalmeijer, die de vette grooves met, lijkend, gemak neerzet en zoals Garry Talent tegenwoordig ook doet, backing vocals zingt. Drummer, Willem van der Krabben, die de moeilijke, strakke partijen van Max Weinberg voor zich neemt, BAM BAM strak. En dan nog de backing vocaliste en de freestylende saxofonist. Wat een band… Wat een feest. Het zal een lekker gevoel zijn als frontman als je zoveel muzikaliteit om je heen hebt….
Ook IMG_6308 2017-01-27 Tim Akkerman sings The Boss @ Paard by Iwan de Brabanderzonder die vette band laat hij zien dat hij zijn muzikale man(netje) staat, als hij in het publiek akoestisch (met gitaar) ‘Brilliant Disguise’ speelt.
Van boven sta ik foto’s te maken en zie de volle zaal, een zaal met heel veel Bruce fans, genietende fans, genieten van een hele vette show. Heerlijk gevoel is dat.
Wat is muziek toch mooi!

Ik ga niet vertellen wat deze giganten allemaal hebben gespeeld. Dat moet een verrassing zijn voor de fans die naar de andere (steeds meer bijkomende) optredens gaan. Voor mij was het echt een verrassing en heb dan ook met volle enthousiasme in de rij gestaan voor een kaartje voor 15 december in de grote zaal van ’t Paard. Hoe cool is dat!!! Tim zingt The Boss en is een Baas!!!

Hier nog een paar quotes van een paar echte diehard fans:
Brenda K.:  Secret Garden en Jungleland, wauw wat een verrassing en OMG wat vet gebracht!
Lily van der L.: ‘Secret Garden vond ik heul mooi!’
Angelique V.: ‘De energie, het respect en de passie waren echt niet te missen vanaf het podium, heel gaaf!’

3729 getoond, 903 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *