Tips leuke activiteiten en evenementen tijdens Hemelvaart 2017 in Den Haag

Hofvijver Regatta 2016_Richard Mulder

Foto: Hofvijver Regatta 2016 door Richard Mulder

Tijdens Hemelvaart 2017 op donderdag 25 mei kunnen de meeste mensen lekker gaan genieten van een dagje vrij! Maar waarom zou je het houden bij alleen die donderdag? Neem je de vrijdag ook vrij en dan heb je van 25 mei t/m 28 mei een lang Hemelvaart-weekend. Er moet natuurlijk wel wat te doen zijn en daarom worden er in Den Haag allerlei leuke evenementen en activiteiten georganiseerd.

Zie hieronder onze tips voor de leukste activiteiten tijdens Hemelvaart 2017 en het Hemelvaart-weekend van 25 mei t/m 28 mei in Den Haag.

Willemsvaart (dagelijks)
Neem een lekker boottochtje door de Haagse grachten en ontdek Den Haag op een hele nieuwe manier. De Willemsvaart neemt je in één uur bijna 400 jaar terug in de tijd. Je waant je even in een compleet andere wereld.

Japanse Tuin Clingendael – Clingendael (dagelijks tot zaterdag 11 juni)
De Japanse Tuin op landgoed Clingendael is sinds zaterdag 29 april weer open voor bezoekers. In de tuin vind je prachtige bomen en planten die je nergens anders vindt in Nederland. De tuin is maar twee keer per jaar open voor het publiek dus pak je kans

Antiek- en Boekenmarkt Lange Voorhout (donderdag 25 mei en zondag 28 mei)
In het centrum van Den Haag is er elke week wel een markt. Van half mei tot en met september vind je elke jaar op het Lange Voorhout de Antiek- en Boekenmarkt. Deze gratis markt vindt plaats op de donderdag en de zondag tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Luchtkussenfestival – Huijgenspark (donderdag 25 mei t/m zaterdag 27 mei)
(Op donderdag krijg je de kans om te rennen, springen en vliegen op de 70 meter lange Mega-take-out-stormbaan, de base-jump van 10 meter hoog of een van de andere springkussens tijdens het grootste luchtkussenfestival van Nederland. Het festival is geopend van donderdag 25 mei t/m zaterdag 27 mei en is dagelijks geopend van 11.00 tot 22.00 uur.

Tong Tong Fair – Malieveld (donderdag 25 mei t/m maandag 5 juni)
Wil je lekker, shoppen en de Indische cultuur ontdekken? Dan mag je zeker de Tong Tong Fair op het Malieveld in Den Haag niet missen. De Tong Tong Fair is uitgegroeid tot het grootste Euraziatische evenement ter wereld. Het evenement vindt plaatst op donderdag 25 mei t/m maandag 5 juni en is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 22.00 uur.

Bezuidenhout festival – Koningin Marialaan en Theresiastraat
(donderdag 25 mei t/m zaterdag 27 mei)
Op donderdag 25 mei t/m zaterdag 27 mei vindt de tweede editie plaats van het Bezuidenhout Festival. Een onderdeel hiervan is het TOOST Foodtruck Festival die plaats zal nemen op Koningin Marialaan. Daarnaast zal het gebied eromheen worden omgebouwd tot een kinderparadijs en zijn er leuke activiteiten georganiseerd. Het festival is elke dag geopend van 11.00 uur tot 23.00 uur en is gratis te betreden. Bovendien wordt er op zaterdag 27 mei de Theresiastraat ook onder handen genomen en omgetoverd tot een Home Made Market. Deze is geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Pathé @The Beach met ‘Pirates of the Caribbean’ en ‘Baywatch’ – Scheveningen (woensdag 24 mei t/m zaterdag 27 mei)

  • wo 24 (première) en vr 26 mei, 21.00 uur: BAYWATCH
    Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario en Kelly Rohrbach spelen de hoofdrollen in de zomerse actiekomedie Baywatch naar een van de best bekeken tv-series aller tijden. Met cameo’s van David Hasselhoff en Pamela Anderson.
    Woensdag 24 mei is de officiële, feestelijke première met vele bekende Nederlanders. De toegangsprijs op 24 mei is 17,50 euro, inclusief drankje, en op 26 mei 15 euro.
  • do 25 en vr 27 mei, 21.00 uur: PIRATES OF THE CARIBBEAN: SALAZAR’S REVENGE
    Johnny Depp staat als de iconische, roekeloze antiheld Jack Sparrow tegenover Javier Bardem als zijn aartsvijand kapitein Salazar in Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Toegangsprijs: 15 euro.

UrbanFarmers Dak Markt – Televisiestraat 2U (vrijdag 26 mei)
Op elke vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur kan je terecht bij de UrbanFarmers Dak Markt voor echte Haagse groenten en vis. De grootste stadsboerderij van Europa bevind zich in het voormalige kantoorgebouw De Schild dat vlak achter de Haagse Markt ligt. Wil je meer weten over de UrbanFarmers? Boek dan nu een tour!

Hofvijver Regatta – Hofvijver (vrijdag 26 mei)
De Hofvijver Regatta is een 200 meter roeiwedstrijd voor het goede doel. Het sportevenement bevat ook muziekoptredens en standjes waar je een hapje kan eten en drinken. Iedereen kan meedoen dus meld je nu nog aan! De officiele opening is om 14.00 uur.

Bloemen- en plantenmarkt rondom de Grote Kerk (zaterdag 27 mei)
De bloemen- en plantenmarkt vindt elke week plaats rondom de Grote Kerk op de zaterdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Dan staan er talloze kraampjes op het Kerkplein waar je mooie bloemen, planten en bijhorende accessoires kan kopen.

Clingendael Concerten – Japanse Tuin (vrijdag 26 mei t/m zondag 28 mei)
Op vrijdag 26 mei t/m zondag 28 mei 2017 tijdens de Clingendael Concerten geeft Marnix van der Poll dagelijks pianoconcerten. De half uur durende concerten zijn gratis en vinden plaats om 11.00, 13.00, 15.00 in de Japanse Tuin Clingendael.

Heb jij nog een leuke tip over evenementen in Den Haag? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook: Festivals en evenementen Den Haag agenda 2017 en Activiteiten en evenementen in Den Haag mei 2017

 

9238 getoond, 2177 bekeken

One thought on “Tips leuke activiteiten en evenementen tijdens Hemelvaart 2017 in Den Haag

  1. Op zondag 28 mei vindt ook Festival Gaaf plaats in Theater Vaillant! Festival Gaaf is een samenwerking tussen Stinafo en Koorenhuis en biedt kinderen en jongeren met een beperking een podium waarop zij hun talent (zingen, dansen, rappen, schilderen, wat dan ook!) kunnen laten zien. Ook zijn er diverse workshops te volgen. Iedereen is van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *