Tramtunnel afgesloten van 14 t/m 30 juli 2018: overzicht omleidingsroutes

Tramtunnel den haag werkzaamheden overzicht 14 juli tot en met 30 juli 2018 omleidingen

Bron: https://www.overhtm.nl/nl/nieuws-en-media/beeldbank/ (rechtenvrij te gebruiken)

De tramtunnel onder het centrum van Den Haag is in de periode van zaterdag 14 tot en met maandag 30 juli 2018 afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden aan de sporen, seinen en het beveilingssysteem. Dit betekent dat de haltes Grote Markt en Spui in de tramtunnel in deze periode niet te bereiken zijn voor de tramlijnen 2,3,4 en 6. Deze trams rijden een omleidingsroute. Behalve werkzaamheden in het centrum, wordt in deze periode gewerkt bij het Beatrixkwartier. In deze blog zetten we per tramlijn op een rijtje waar je op moet letten en welke omleidingen de lijnen rijden.

Tramlijn 2 in beide richtingen (Leidsenhage en Kraayenstein) 
Lijn 2 rijdt in de richting van Leidsenhage na de halte Brouwersgracht een omleiding via de Dageijkse Groenmarkt, het Spui en De Resident naar halte Centraal Station. In de richting van Kraayenstein rijdt de tram dezelfde omleidingsroute. Onderweg kun je instappen bij de vervangende haltes Gravenstraat, Centrum en Kalvermarkt/stadhuis.
Reisadvies lijn 2

Tramlijn 3 (Loosduinen – tijdelijk eindpunt Station Laan van NOI laag)
Lijn 3 rijdt vanaf begintpunt Loosduinen met de zwart-rode Avenio trams richting het tijdelijke eindpunt Laan van NOI Laag. Na de halte Brouwersgracht volgt lijn 3 een omleiding via de Dageijkse Groenmarkt, het Spui en De Resident naar het Centraal Station. Daarna rijdt de tram door via Oostinje, Ternoot, de Juliana van Stolberglaan en de Laan van Nieuw Oost Indië (route lijn 2) door naar de tijdelijke eindhalte Station Laan van NOI (laag). Deze halte is gelegen naast het station in de Anna van Hannoverstraat.  In de richting van Loosduinen rijdt de tram dezelfde omleidingsroute.

Tramlijn 3 (Station Laan van NOI hoog – Zoetermeer Centrum-West)
Wie vanaf de halte Laan van NOI laag verder wil reizen in de richting van Zoetermeer Centrum-West kan overstappen op de halte Station Laan van NOI (hoog). Vanaf daar rijdt lijn 3 de gewone route naar Zoetermeer Centrum-West. Ook vanuit Zoetermeer Centrum-West naar Station Laan van NOI hoog rijdt lijn 3 de normale route.
Reisadvies lijn 3

Tramtunnel den haag omleidingen overzicht 14 juli tot en 30 juli 2018

De omleidingen op kaart. Bron: https://www.htm.nl/reisinformatie/wijzigingen/ttgm-jul-2018/ (klik op de afbeelding voor een vergroting)

Tramlijn 4 (De Uithof – Grote Kerk Den Haag)
Lijn 4 is in deze periode in delen opgeknipt. De tram rijdt vanuit beginpunt De Uithof naar het tijdelijke eindpunt Grote Kerk. Na de halte Brouwersgracht rijdt lijn 4 via Jan Hendrikstraat en de Riviervismarkt naar het tijdelijke eindpunt Grote Kerk. De tram rijdt vervolgens via dezelfde route weer terug naar De Uithof.

Tramlijn 4 (Station Laan van NOI Hoog – Zoetermeer Javalaan)
Het tweede deel van de opgeknipte lijn 4 bestaat uit de route Station Laan van NOI hoog – Zoetermeer Javalaan. Hier rijdt Lijn 4 in beide richtingen de gewone route.

Tramlijn 4 – vervallen haltes
Dat lijn 4 in meerdere delen is opgeknipt, betekent dat er ook een aantal haltes niet bereikt kunnen worden. Dit zijn de haltes: Grote Markt (tramtunnel), Spui (tramtunnel), Centraal Station en Beatrixkwartier. In dit schema met reisadviezen kun je zien hoe je het beste de vervallen haltes kunt bereiken.

Tramlijn 6 in beide richtingen (Leidschendam-Noord en Leyenburg)
Lijn 6 rijdt in de richting van Leidschendam-Noord na de halte Brouwersgracht een omleiding via de Dageijkse Groenmarkt, het Spui en De Resident naar halte Centraal Station. In de richting van Leyenburg rijdt de tram dezelfde omleidingsroute. Onderweg kun je instappen bij de vervangende haltes Gravenstraat, Centrum en Kalvermarkt/stadhuis.
Reisadvies lijn 6

Tramlijn 11
Tram 11 rijdt geen omleiding (want deze gaat niet door de tramtunnel), maar ondervindt wel enige overlast van de werkzaamheden. De zwart-rode Avenio trams met een lage instap, die op lijn 11 worden ingezet, verdwijnen in de periode van de werkzaamheden. De trams worden tijdelijk ingezet op lijn 3. Op lijn 11 rijden tijdens de werkzaamheden aan de tramtunnel weer de oude rood-beige trams met een hoge instap, waardoor de route van 11 in deze periode niet geschikt is voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator.

Tramlijn 16
Tijdens het onderhoud aan de tramtunnel zal lijn 16 in beide richtingen niet stoppen bij de halte Kalvermarkt/stadhuis. Wil je toch mee met lijn 16 dan kun je het beste of naar de halte Bierkade lopen, of 1 halte meerijden met lijn 9 naar Centraal Station.

Kijk voor nog meer (gedetailleerde) reisinformatie over de werkzaamheden aan de tramtunnel op deze website van de HTM

12875 getoond, 1243 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *