Transformatie voor ‘eerste Haagse wolkenkrabber’ Toren van Oud

Toren van oud transformatie

Archieffoto: Dorine Kleinloog

De Toren van Oud in, die ook wel bekend staat als de eerste wolkenkrabber van Den Haag, krijgt binnenkort een opknapbeurt. Volgende maand (maart 2018) wordt gestart met de transformatie van dit bijzondere driehoekige gebouw.

Toren van oud

Archieffoto: Jacintha van Beveren

In de Toren van Oud komen 38 short-stay appartementen, een lobby en een moderne fitnessruimte. Ook wordt er een parkeergarage aangelegd met twaalf parkeerplaatsen. Als de opknapbeurt van gebouw is voltooid, wordt gestart met de herinrichting van de buitenruimte rondom de toren. Volgens de plannen wordt de onderste etage van het pand weggewerkt in een glooiend duinlandschap.

Over de Toren van Oud
De Toren van Oud heeft 18 verdiepingen en is 64,8 meter hoor. Het gebouw is vernoemd naar architect Jacobus Johannes Pieter Oud, die het ontwerp voor de toren in 1961 maakte. In 1963 overleed Oud echter, waarna zijn zoon zorgde voor de realisatie van het gebouw.

De Toren van Oud zou na de opening in 1969 in eerste instantie gebruikt worden als hotel, maar omdat het Bel Air Hotel er praktisch naast staat, bleek de hotelfunctie niet rendabel. De toren is daarna jarenlang gebruikt als kantoorpand. In de jaren negentig is de helft van het gebouw gebruikt als appartement en de andere helft als kantoorruimte. Vervolgens ging het steeds verder bergafwaarts met dit iconische bouwerk. In 2013 besloot eigenaar Haag Wonen de toren te verkopen, waarna deze in 2017 is verkocht en gerenoveerd gaat worden door de Van der Vorm Vastgoed Groep.

De verwachting is dat de transformatie van de Toren van Oud in het tweede kwartaal van 2019 is afgerond.

6849 getoond, 693 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *