Traumachirurg HMC voor noodhulp naar Sint Maarten

HMC-traumachirurg-Steven-RhemrevSteven Rhemrev, traumachirurg bij HMC (Haaglanden Medisch Centrum), is naar Sint Maarten vertrokken om hulp te bieden aan de slachtoffers van orkaan Irma. Hij is onderdeel van een team van 59 professionals, bestaande uit zoek- en reddingspersoneel, bouwkundigen, leidinggevenden en medisch personeel. Zij gaan humanitaire noodhulp bieden, de civiele hulpdiensten op het eiland ondersteunen en bijdragen aan de coördinatie van de noodhulpverlening.
Het USAR-team (Urban Search And Rescue) wordt gestuurd door het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. Vandaag zijn de mannen en vrouwen met een defensievlucht vanaf Eindhoven vertrokken richting Curaçao; van daar uit zullen zij zo spoedig mogelijk doorreizen naar het getroffen Sint Maarten.
HMC heeft al vaker chirurgen vrijgemaakt om noodhulp te kunnen bieden na een ramp in het buitenland. Voor Rhemrev is het de eerste maal dat hij op deze manier in actie komt. Naar verwachting zal het team tien dagen lang op Sint Maarten actief zijn.

1387 getoond, 190 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *