‘Tribute To The Cats’ speelt maandag 4 juni in het AFAS Circustheater

Foto: Riet Benjamins

De populaire band ‘Tribute To The Cats’ speelt maandag 4 juni 2018 in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Een deel van de opbrengst gaat naar het KWF.

Den Haag – In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw was de band The Cats mateloos populair in Nederland, maar ook in tal van andere landen en in onze hofstad. De band was veel op de radio en televisie. Hits waren: ‘Times Were When’, ‘Lea’,’Why’, ‘Marian’, ‘Let’s Dance’, ‘One Way Wind’ ‘Where Have I Been Wrong’ en ‘Be my Day’. In 1978 deden de bandleden een optreden op het strand van Scheveningen tijdens een herdenking aan Radio Veronica.

Zanger Harmen Veerman over de Haagse bands

Harmen Veerman, voormalig zanger van Left Side en nu zanger bij deze populaire tributeband, is een groot liefhebber van de Haagse popmuziek. Veerman: “Ik was in mijn jeugd een fan van The Golden Earring(s) maar ook van Q65. The Motions, Shocking Blue, Tee Set en niet te vergeten The Shoes waren eveneens favorieten van me. Rudy Bennet van The Motions heb ik heel hoog staan als zanger. Hij heeft een prachtige stem.” Veerman heeft veel zin in het optreden in Den Haag.

Arnold Mühren, voormalig bassist van The Cats

De bandleden van The Cats zijn trots op het succes en de populariteit van de ‘Tribute To The Cats Band’. Arnold Mühren, bassist en één van de zangers van deze legendarische band zegt daarover: “Ik heb ze meerdere keren gezien, waaronder tijdens hun 15-jarig bestaan in een stijf uitverkocht AFAS-Live. Ik heb ook een paar nummers meegezongen. Tijdens één van hun concerten stond ik in de zaal te luisteren te midden van al die Catsfans. Ik had toen het gevoel dat ik zelf naar The Cats stond te luisteren en eenzelfde beleving onderging als onze fans destijds toen de band nog bestond. Zelf had ik The Cats nog nooit live gezien vanuit de zaal en nu voelde ik hoe dat moet zijn geweest.”

Judy Schomper kijkt uit naar dit optreden

Topvioliste Judy Schomper doet 4 juni ook mee in het Circustheater. “The Cats Tribute Band’ is de leukste, liefste en best georganiseerde tribute band van Nederland! Ik geniet van de optredens, het geweldige publiek, de volle zalen en de kans om elektrische viool te spelen. De arrangementen van Willem Jongbloed, de muzikaliteit van de jongens en natuurlijk het ongekend rijke materiaal van The Cats maken zo’n avond onvergetelijk”, aldus Schomper. Kaarten zijn te bestellen bij de Nationale Theaterkassa, tel. 0900 9203 (€0,45 p.m.) of via internet op musicoflife.ntk.nl Dit concert maakt deel uit van de reeks ‘Sterren aan Zee’. Van iedere verkochte kaart gaat 2,50 naar het KWF. Meer informatie op de website www.tributetothecatsband.nl

Fotografie: Riet Benjamins

 

904 getoond, 171 bekeken

One thought on “‘Tribute To The Cats’ speelt maandag 4 juni in het AFAS Circustheater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *