Twee hagenezen kiten over de Atlantische oceaan

Scheveninger Erik van Vuuren is met een team van zes kitesurfers, 3 zeilers en een cameravrouw de Atlantische oceaan overgestoken. De rol van de Scheveninger was erg belangrijk bij het slagen van de droom van de kiters.

Zes kiters zijn gezamenlijk de Atlantische oceaan overgestoken. Deze rit was maar liefst 7756 kilometer. Hierbij werden ze begeleid door het net zo belangrijke volgschip met 1 captain, 3 zeilers en 1 cameravrouw.

Na een jaar voorbereiding leek het er op dat de oversteek afgeblazen moest worden. Dit kwam door een schipper die de verantwoordelijkheid niet wilde nemen, omdat de zes kiters nog niet nauw genoeg samenwerkten. Dit was het moment dat Erik van Vuuren werd gevraagd als teamcaptain.

Tweeënhalve week later, op 20 november 2013, vertrokken de kiters al vanaf Fuerteventura. Vanaf hier maakte zij de oversteek naar het Turks & Caicos eilanden. Captain van Vuuren heeft met zijn ervaring de droom van de zes kiters waar kunnen maken en een menselijke drama kunnen voorkomen. Tijdens de rit moest 58(!) keer de man over boord procedure worden uitgevoerd.

De eerste van de zes kiters die de Atlantische oceaan is overgestoken is Filippo van Hellenberg Hubar. Hij is bedenker van het idee om de Atlantische oceaan over te steken. Camilla Ringvold, de enige vrouw in het team heeft meerdere Noorse kite-kampioenschappen op het water en in de sneeuw op haar naam staan. De derde kitesurfer van het team is Max Blom. Deze Haagse jongen is zeer bekend in de kitesurf-wereld. Hij is namelijk medeoprichter van het surfmerk Mystic

De Portugees Francisco Lufinha is de vierde kitesurfer van het team. In 2005 werd hij Portugees kampioen kitesurfen en in 2006 werd hij tweede. Zijn meest recente avontuur was het verbreken van het wereldrecord kitesurfen. Hij legde in 29 uur non-stop kitesurfen maar liefst 560 kilometer af. Het vijfde teamlid is ook een grote naam in de kitesurf-wereld. Bruno Sroka werd namelijk drie keer wereldkampioen. Daarnaast heeft hij een aantal zeer gevaarlijke oversteken gedaan. Het zesde teamlid sprong er bovenuit in motivatie en passie. Eric Pequeno is pas sinds 2008 kitesurfer en is vaak te vinden op Lake Michigan en de andere Great Lakes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *