Uitblinker Broodje van Dootje, sinds 1955 een begrip in Den Haag

Dowie Walta neemt samen met zijn moeder de Uitblinker taart in ontvangst

Onlangs werd Broodje van Dootje door de lezers van DenHaagDirect gekozen tot Uitblinker. Samen met Company Sandwich deelden ze de eerste plaats in de verkiezing van het lekkerste broodje van Den Haag.

Broodje van Dootje is opgericht op 16 juli 1955 door Do Walta aan de Herenstraat 9. De huidige vestiging op de hoek van de Bleijenburg en de Herenstraat wordt geopend in 1959. In 1984 verkoopt Do Walta dat pand en de naam Broodje van Dootje aan buitenlandse eigenaren. Inmiddels heeft in 1980 een broer van Do Walta de zaak aan de Herenstraat 9 overgenomen en voortgezet onder de naam Eetsalon Time. Dowie Walta, een zoon van Do Walta, neemt in 2012 Eetsalon Time over van zijn oom. Als het pand op de hoek van de Bleijenburg en Herenstraat en de naam Broodje van Dootje weer vrij komt, grijpt Dowie zijn kans en heropent op 18 januari 2016 Broodje van Dootje.

Dowie groeide op tussen de broodjes. De broodjes en salades van Broodje van Dootje worden dan ook gemaakt volgens traditioneel familie recept. Zes dagen in de week, maandag t/m zaterdag, ontvangt Dowie zijn gasten met een grote glimlach!

2017-03-23 10.51.15

Broodje van Dootje staat bekend om zijn specialiteit van het huis: ‘Broodje Troep’. Een broodje met ham, pekelvlees, augurk, appel, mayonaise en geheime kruiden. Ook het broodje biefstuk, met heerlijke zachte, gekruide biefstukreepjes is een aanrader!

5256 getoond, 439 bekeken

5 thoughts on “Uitblinker Broodje van Dootje, sinds 1955 een begrip in Den Haag

  1. Hoi Luitjes. Gefeliciteerd met jullie gewonnen prijs.
    Ik zou zeggen ga zo door.Hebben jullie genoten van de taart.Ziet er lekker uit hoor.
    Groetjes Ria v Dijk uit Stompwijk.

  2. Een positieve en juiste weergave van deze geweldige zaak.Bij deze complimenteer ook het daar werkzame personeel.-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *