Uitblinker: het lekkerste vegetarische restaurant in Den Haag? De uitslag!

Foto: Pixabay (Mittmac)

Foto: Pixabay (Mittmac)

In de afgelopen weken ging DenHaagDirect samen met jullie op zoek naar het lekkerste vegetarische restaurant in Den Haag. Er werd bij deze Uitblinker-verkiezing massaal genomineerd en gestemd. Maar liefst 875 stemmen werden verdeeld over de tien genomineerde Haagse vegetarische restaurants.

Bij de tussenstand op vrijdag 23 februari 2018 was er nog niets beslists en kon het met de top drie nog alle kanten op. In de laatste week veranderde er uiteindelijk niet veel, behalve dat Symbiose haar plek moest afstaan aan De Vegetarische Slager. Maar wie is  er deze keer vandoor gegaan met de hoofdprijs? We laten je niet langer in spanning.

Winnaar ‘Het lekkerste vegetarische restaurant in Den Haag’
De winnaar van de Uitblinker verkiezing ‘Het lekkerste vegetarische restaurant in Den Haag’ is bekend. Met 30% (261) van de stemmen heeft Hortus, Anna Paulownaplein 3, de 1e plek bemachtigd. Van harte gefeliciteerd! Binnenkort komen we jullie persoonlijk feliciteren met een overheerlijke Maison Kelder taart. Uiteraard schrijven we daarna een leuke blog over jullie, zodat alle Hagenaars en Hagenezen jullie nog beter leren kennen.

Hieronder nog een overzicht van de top 3

1. Hortus – Anna Paulownaplein 3 (30%, 261 stemmen)
Een vegetarische restaurant zonder een zonder geitenwollensokken sfeer! Hortus bewijst dat een restaurant zonder vis en vlees ook hip en lekker kan zijn. De kaart staat vol lekkere broodjes, eitjes, soep, salades en warme gerechten.
Heerlijke originele gerechten, voor zowel lunch als diner een echte aanrader!
Ook voor niet vegetariërs; je krijgt de prachtigste uitgebalanceerde verrassingen op je bord. De locatie is ook top, het terras aan het Anna Palowna plein is heel gezellig!
– Elisabeth de Lange

2. Restaurant Hagedis – Waldeck Pyrmontkade 116 (18%, 154 stemmen)
Restaurant Hagedis bestaat al sinds 2004 en is onderdeel van woon-werkgemeenschap De Grote Pyr. In de Hagedis wordt er vegetarisch en veganistisch gekookt en dat doen ze met biologische, seizoensgebonden producten. Mensen zijn dolenthousiast over de heerlijke gerechten en de huiselijke sfeer van het restaurant.
Het eten bij De Hagedis is echt zó heerlijk! Vriendelijk personeel in een leuke ambiance. Ik zou wensen dat ook de ‘niet-vegetarische’ restaurants zo’n verscheidenheid aan groenten en kruiden en specerijen op een bord zouden toveren!
– Petra Reijrink

3. De Vegetarische Snackbar – Stationsplein 5A (16%, 136 stemmen)
De Vegetarische Snackbar, ondertussen een begrip in Den Haag! Een fastfood restaurant waar je overheerlijke vegetarische en veganistische kleine maaltijden, snacks en belegde broodjes kunt halen. Ook als zoetekauw kun je hier terecht, want ze verkopen lekkere veganistische cupcakes en taartjes!
Vandaag daar met mijn gezin voor het eerst gaan eten. De bediening was erg vriendelijk. Het eten was heerlijk, veel keuze uit veggie of vegan. Ook geen lange wachttijd. Een aanrader wat ons drie betreft!
– Marga Bot

Stemmers bedankt!
We willen alle stemmers en nomineerders bedanken voor hun stem en de leuke en positieve reacties. Met jullie hulp vinden we keer op keer de leukste bedrijven, horecagelegenheden, evenementen en plekjes van de stad. Blijf de Uitblinker verkiezingen goed in de gaten houden. Bedankt voor het meedoen en tot bij de volgende verkiezing!

Lees ook: De Vegetarische Restaurantweek: 5 t/m 11 maart 2018

Wat is het lekkerste vegetarische restaurant in Den Haag?

 • De Vegetarische Snackbar - Stationsplein 5A (16%, 136 Stemmen)
 • Hortus - Anna Paulownaplein 3 (30%, 261 Stemmen)
 • Love & Peas - Weimarstraat 37A (8%, 73 Stemmen)
 • Veggies on Fire - Beeklaan 385 (4%, 39 Stemmen)
 • Symbiose - Galileistraat 160 (12%, 106 Stemmen)
 • Eethuis de Zon - Dunne Bierkade 13 (1%, 7 Stemmen)
 • Restaurant Hagedis - Waldeck Pyrmontkade 116 (18%, 154 Stemmen)
 • The Leaf - Spui 235A (6%, 55 Stemmen)
 • FOAM - Frederikstraat 44 (3%, 25 Stemmen)
 • De Wankele Tafel - Mauritskade 79 (0%, 4 Stemmen)
 • Anders, omdat... (2%, 15 Stemmen)

Aantal stemmen: 875

Laden ... Laden ...

4683 getoond, 735 bekeken

2 thoughts on “Uitblinker: het lekkerste vegetarische restaurant in Den Haag? De uitslag!

 1. Voor een volgende keer is het wel zo eerlijk dat alle genomineerde tegelijk op de website komen en dat er dan pas kan worden gestemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *