Uitblinker Hortus is het lekkerste vegetarische restaurant in Den Haag!

Hortus, Foto: Igor Tschernizki

v.l.n.r. sous-chef Natalie Fyfe, chef-kok Matthew Rawlins en eigenaar John Imamkhan

In de Uitblinker verkiezing van februari 2018 zijn we samen met jullie op zoek gegaan naar het lekkerste vegetarische restaurant in Den Haag! Na alle nominaties deden maar liefst tien restaurants mee met de wedstrijd. De concurrentie was groot en na drie hele spannende weken eindigde het vegetarische restaurant Hortus als eerste in deze diervriendelijke Uitblinker verkiezing.

Hortus, Foto: Igor Tschernizki

Het werd tijd om eigenaar John Imamkhan en zijn restaurant te bekronen met de titel ‘Het lekkerste vegetarische restaurant in Den Haag’. Deze keer ging het wel net iets anders dan normaal. De befaamde Uitblinker Taart van Maison Kelder is namelijk niet volledig vegetarisch, dus daar moesten we iets op verzinnen. We zijn geen professionele banketbakkers, maar met het juiste recept en beetje geduld is alles mogelijk. En wees nou eens eerlijk, wie houdt nou niet van een huisgemaakte worteltaart?

Hortus
Het vegetarische restaurant Hortus is te vinden in een stijlvol pand op het altijd gezellige Anna Paulownaplein (nummer 3). In het pand zit ook Boutique Hotel La Paulowna, dat gerund wordt door Wim Imamkhande, de broer van John. Het Anna Paulownaplein ligt in hetHortus, Foto: Igor Tschernizki Haagse Zeeheldenkwartier en is een ideale plek als je lekker in de zon wilt zitten. We waren op die dag niet gezegend met zonnestralen, maar gelukkig is Hortus op alle fronten een winnaar: het interieur is stijlvol, uitnodigend en tevens perfect voor een dagje Hollands weer.

Maar de Uitblinker Verkiezing van het lekkerste vegetarische restaurant win je niet alleen met een leuke locatie. Uiteindelijk draait het natuurlijk ook om het eten! Uit welke keuken zijn de gerechten bij Hortus afkomstig en wat kunnen de gasten verwachten als ze hier aan tafel schuiven?

“Ik kom zelf uit Suriname en het land is een melting pot van allerlei culturen: Indonesië, China, Afrika, India enzovoorts. Dit zijn grote eetculturen met veel verschillende kruiden en specerijen. Het eten bij Hortus is dan ook altijd vol van smaak en bereid met verse producten! Dit is onze afkomst en dat vertaalt zich ook naar het bord.”

John vertelde verder: “De keuken van Hortus is fusion met een Caribische signatuur. We werken veel met ingrediënten als koriander, ananas, gebakken banaan, cassave en piment. De Caribische ‘facetten’ komen altijd terug. Nu serveren we bijvoorbeeld het Italiaans gerecht Gnocchi, maar dan met een saus van gebakken banaan en kokosmelk. Zo geven we elk gerecht een Caribische twist.”

Welk gerecht moeten de gasten echt geprobeerd hebben wanneer ze komen eten bij Hortus? John: “Wat ik zelf heel leuk vindt is de carpaccio van bietjes. De bietjes roken we zelf en de rooksmaak in combinatie met deze groente is heel bijzonder. Dit gerecht staat ook vanaf het begin op de kaart en gaat er zeker ook niet af! Een ander gerecht die ik wil noemen is ‘Pom’. Pom is een knolgewas bereid met kruiden uit allerlei culturen. Het gerecht is typisch Surinaams en wordt dan ook geserveerd met bruine bonen en rijst.”

Vegetarisch is zeker niet saai!
“Mensen die vlees eten denken dat vegetarisch eten niet lekker zou zijn. Dat is jammer en precies ook de reden waarom we hier zitten. We willen iedereen de vegetarische keuken zelf laten ervaren”, aldus John. Beetje voor beetje probeert Hortus de inwoners van Den Haag en omstreken hiervan te overtuigen.

Je kunt natuurlijk ook thuis zelf vegetarische gerechten gaan koken. Maar waar moet je beginnen als je jarenlang gewend bent om vlees te gebruiken? Om jou een handje te helpen host Hortus op maandag 16 april de workshop Ayurvedisch Koken. Meld je nu aan!

Hortus is van dinsdag t/m zondag geopend en je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. Bekijk hier de actuele menukaart en reserveer nu een tafel!

 

 

10916 getoond, 891 bekeken

One thought on “Uitblinker Hortus is het lekkerste vegetarische restaurant in Den Haag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *