Uitblinker: wat is de lekkerste chocoladewinkel in Den Haag?

chocolade

Foto: Pixabay

Kerst, de zoetste tijd van het jaar, vier je het beste met een verrukkelijk stukje chocola. Behalve een zeer fijne traktatie voor je smaakpapillen, is chocola natuurlijk ook het allerleukste geschenk om aan iemand te geven. In Den Haag is er een overvloed aan het heerlijke goedje te kopen. Maar waar koop je eigenlijk de lekkerste chocolade?

Om het antwoord te vinden op deze vraag gaan wij in de Uitblinker verkiezing van december 2017 op zoek naar de lekkerste chocoladewinkel in Den Haag. Zoals altijd hebben we alvast vier nominaties uitgekozen. Maar ook jouw aanvulling is van harte welkom. Je kunt onder (en ook rechts op de homepage) stemmen.

Meneer Chocola – Keizerstraat 124
Je vindt Meneer Chocola in het prachtige Scheveningen vlakbij de kust. Zes dagen in de week ben je hier aan het juiste adres voor koffie, lunch en de lekkerste chocolade lekkernijen. Daarnaast delen de eigenaren graag hun kennis met anderen middels workshops en proeverijen. De recensies liegen er niet om – Karis Nietvelt:‘Super leuk plekje, huiselijke relaxte sfeer en personeel! Nog eens een plekje dat zich niet laat kennen en zichzelf ontwikkeld op hun manier.’

Lente Thee en Chocolade – Marcelisstraat 255B
Lente Thee en Chocolade is een speciaalzaak in Scheveningen, waar je heerlijk kunt genieten van bijzondere zeldzame thee afkomstig uit landen als China, Japan, India en Nepal. Bij thee hoort iets lekkers en daarom biedt Lente keuze uit een assortiment van de lekkerste bonbons, bean-to-bar repen en seizoenchocolade. Je kunt er smaakvolle kadopakketten samenstellen als verassing voor jouw naasten. Ook online is de thee en chocolade van Lente te bestellen!

The Chocolate Shop – Limoenhof 1
The Chocolate Shop is een chocoladeboutique in de Vruchtenbuurt die eerlijke bean-to-bar chocolade verkoopt. Dat betekent dat de cacoaboeren een eerlijke betaling ontvangen voor de cacao die zij produceren. De chocoladerepen die hier verkocht worden zijn vaak biologisch, lactose-vrij, glutenvrij, kosher en soms veganistisch. Chocolade kan ook besteld worden via de webshop, waarna het gratis en duurzaam bezorgd wordt door fietskoeriers.nl.

ChoX Chocolaterie – Frederik Hendriklaan 263
Ben jij een liefhebber van bonbons, chocoladeletters en exclusieve truffels met tal van verschillende smaken? Dan moet je bij choX Chocolaterie op de Fred zijn! Geopend op alle dagen in de week, vind je hier overheerlijke en aparte chocoladeproducten. Denk aan chocolaatjes met diverse cocktail smaken of speciaal voor de kerst: chocoladekerstbomen.

Stemmen of nomineren
Onderaan deze blog kun je op jouw favoriete chocoladewinkel stemmen. De stemronde loopt tot donderdag 4 januari 2018 en stop uiterlijk 12.00 uur. Naast de nominaties zijn er natuurlijk nog meer chocoladewinkels in Den Haag. Staat jouw favoriet er al tussen? Dan kun je direct stemmen! Wil je een ander chocoladewinkel in Den Haag nomineren? Laat dan in een reactie hieronder weten welke jouw favoriet is! Geef daarbij ook aan waarom je deze wilt nomineren. Reacties met originele motivatie voegen wij toe aan de verkiezing.

Let op: banketbakkerijen/bakkers/patisseries die niet gespecialiseerd zijn in chocoladeproducten nemen wij niet mee in de verkiezing. In het verleden hebben we namelijk al eerder een Uitblinker gedaan waarin we op zoek gingen naar de beste bakker van Den Haag.

De prijs
De winnaar van de verkiezing kronen we tot DenHaagDirect Uitblinker en ontvangt een heerlijke taart van Maison KelderTevens schrijven we een leuke blog over de winnaar en zetten we deze een week lang prominent op onze website. Bezoekers van DenHaagDirect kunnen door hieronder te stemmen (en ook rechts op de homepage) bepalen wat de rangorde is.

Wat is de lekkerste chocoladewinkel in Den Haag?

 • Meneer Chocola - Keizerstraat 124 (2%, 18 Stemmen)
 • Lente Thee en Chocolade - Marcelisstraat 255B (28%, 292 Stemmen)
 • The Chocolate Shop - Limoenhof 1 (30%, 318 Stemmen)
 • ChoX Chocolaterie - Frederik Hendriklaan 263 (15%, 159 Stemmen)
 • Chocolaterie Jarreau - Van Hoytemastraat 42 (6%, 62 Stemmen)
 • Lindt Chocolaterie - Gevers Deynootweg 990-63 (9%, 97 Stemmen)
 • Bonbon-Atelier Westerbeek - Van Slingelandtstraat 121 (3%, 33 Stemmen)
 • Hop en Stork - Passage 82 (6%, 60 Stemmen)
 • Anders, omdat... (1%, 7 Stemmen)

Aantal stemmen: 1.046

Laden ... Laden ...

 

5842 getoond, 3842 bekeken

35 thoughts on “Uitblinker: wat is de lekkerste chocoladewinkel in Den Haag?

 1. Gaat er een goede classering uitkomen?? voor de chocolateshop de nieuwkomer van vorig jaar in Den Haag. Eerlijke en oprechte chocola waar de winst voor een gedeelte naar de boeren gaat. Unieke winkel met als hoofddoel verkopen van chocola van bean to bar.

 2. Als je het nu écht over een ‘chocolade’ zaak wilt hebben dan is dat, zonder twijfel thechocolateshop ! Waar in Den Haag hebben ze zo’n mooie collectie chocolade te koop? Nergens toch?! Eerlijke, mooie, fijne ‘Bean to Bar’ chocolade, voor een ieder wat wils! Je voelt er je welkom, je wordt er deskundig geholpen en leert ondertussen, na lekker te proeven, veel over chocolade en de herkomst! Fijn om te weten dat de cacaoboeren een eerlijke prijs voor hun product krijgen en dat dat ook nogeens traceerbaar is! Ga zo door chocolateshop, jullie verdienen dit!

 3. Hop en Stork vind ik het lekkerst, en de bediening is zeer vriendelijk. Je kunt er terecht in de kelder voor een hele gezellige ‘High-Chocolate’.

 4. Lente Thee en Cohocalde is de mooiste winkel! Zowel de thee als de chocolade zijn rijk van smaak en met bezieling uitgezocht! Voor echt bijzondere smaakcombinaties moet je bij Lente zijn! Daarnaast heeft zij honing van de imker uit Clingendael in Den Haag! Zeer bijzonder en krachtig! Lente is een kadootje voor Den Haag! Emke

 5. Lente Thee en Chocolade natuurlijk. Niet alleen om hun heerlijke chocolade, maar ook omdat zij exclusief Visciolata verkopen: dé dessertwijn die bij chocolade past. Met morelen, net als chocolade lekker én gezond.

 6. Hop en stork in de passage mag niet ontbreken in deze lijst! Overheerlijke breekchocolade, lekkere bonbons. En leuke workshops! Met mijn vrijgezellenfeest hebben we de chocoladetruffels workshop gedaan. We kregen
  uitleg over de soorten chocolade, hoe chocolade wordt gemaakt, en mochten verschillende soorten chocolade proeven. Allemaal erg leuk gedaan, en de truffels waren zalig!

 7. duurzaamheid en eerlijke producten! Hun hart, ziel en zaligheid hebben Raymond en Sanna in the chocolate shop gestoken! Ik heb zoveel bewondering voor deze mensen, hoe ze inhoudelijk alles weten over de producten die ze verkopen. Ik gun het deze lieverds van harte dat ze mogen winnen!

 8. The Chocolate shop is mijn favoriet! Raymond en Sanna zijn enthousiaste eigenaren van hun prachtige winkeltje en de chocolade is ECHT heerlijk!!

 9. Lente thee en chocolade is a lovely little shop that has a unique atmosphere. As soon as you enter, you are surrounded by harmonious fragrances and delightful original products.
  The owner is a warm dedicated and passionate professional who will welcome you and give you advice and accurate information with a tailor-sized approach. She is discreet and helpful and never pushes you. Her products change regularly. She provides refined tea from various origins and combinations as well as tasty sweets and chocolates for reasonable prices.
  Everything is presented in a creative manner.
  You really sense that the owner imprints her soul in her shop. To me, she makes a real difference and I always come to her whenever I have a special gift to make.
  Best of luck to her and great success.

 10. Uniek concept voor een chocolade winkel geïntegreerd in een woonhuis en op een unieke plek in Den Haag namelijk de Groene Mient . ( Groen dorp in de grote stad woonproject voor mensen van sociale diversiteiten ruimte voor eigenheid, Samenleven in verbondenheid, ecologisch en verantwoord wonen ) Groene Mient geopend op12 september 2017
  Door het concept woonhuis / winkel zijn de overhaedkosten laag.

  De eigenaren Raymond en Sanna zijn ware kenners van chocola, uit diverse landen worden de bean to bar chocolades gehaald chocalades elk met hun eigen verhaal. De producerende boeren van chocola krijgen voor hun bonen een eerlijke prijs.

  Ook de koffie die zij schenken is een regelrechte topper en de chocolademelk is lekker en geproduceerd van eigen chocola.

  Kleinschaligheid kennis van zaken en heel veel eerlijke chocola is The Chocolate Shop de nu nog onbekende voor veel mensen, de topper in Den Haag.

  Wil een fanatieke fan

 11. Bonbon atelier Westerbeek natuurlijk. Geen patissier maar een echte chocolatier. Kwaliteit, vakmanschap en kennis van zaken. Niet trendy, of hip ofzo, maar al decennia een begrip in het Statenkwartier en ver daarbuiten. Wat mij betreft “the one and only”!!

 12. Lente Thee en Chocolade omdat Marjolein echt heel veel weet van de thee die zij verkoopt. Altijd op zoek naar mooie thee, hoe deze gezet moet worden en verder uiteraard aangevuld met heerlijke chocolade. Door haar ga je écht anders naar thee kijken en je theesmaak wordt ook getriggerd.

 13. The Chocolate Shop aan de Limoenhof is een uniek zaakje, waar je veel kunt leren over chocola van de enthousiaste eigenaars. Ze verkopen alleen eerlijke chocola in de meest heerlijke smaken, prachtig verpakt. Je kunt er ook terecht voor een heerlijk kopje koffie of thee, bij mooi weer buiten. Een aanwinst!

 14. The Chocalate Shop wordt gerund door enthousiaste eigenaren die weten waarover ze praten als je een vraag hebt over de diverse soorten chocolade. Na je eerste bezoek aan deze zaak raak je als je niet oppast verslaafd aan chocolade. Een topper!

    1. Beste Marjolein, over een aantal weken maken we een nieuwe blog met de tussenstand. Voor de winkels die op dat moment in de top vier staan schrijven we voor elk een leuk stukje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *