Uitblinker: wat is de leukste escape room in Den Haag?

Foto: Pixabay (Broesis)

Foto: Pixabay (Broesis)

Escape rooms zijn op dit moment hot en de populariteit van deze ‘interactieve spellen’ wordt alleen maar groter. Een Uitblinker verkiezing kon dan ook niet uitblijven. Bij een escape room wordt je samen met een groep mensen opgesloten in één of meerdere ruimtes. Door het oplossen van puzzels, uitdagingen en proeven moet je binnen een bepaalde tijd hieruit zien te komen. Perfect voor teambuildings, bachelor feestjes, en uitjes met vrienden of familie. Lukt het jou om op tijd te ontsnappen? Zoek met ons mee naar de leukste escape room in Den Haag!

Om het antwoord te vinden op deze vraag gaan wij in de Uitblinker Verkiezing van januari 2018 op zoek naar de leukste escape room in Den Haag. Zoals altijd hebben we alvast vier nominaties uitgekozen. Maar ook jouw aanvulling is van harte welkom. Je kunt onder (en ook rechts op de homepage) stemmen!

DenHaagDirect nominaties

Operation ExitStationsweg 137
“Een schat in een oud landhuis  … 60 minuten, de klok tikt. Vinden jullie ‘m voordat het te laat is?” luidt de titel van de Operation Exit. In een historisch landhuis ergens in Den Haag schuilt zich een oude mysterie. Deze escape room is een ware belevenis!
“Deze escaperoom is zeker de moeite waard om te bezoeken! Met een gaaf thema dat gebaseerd is op de historie van het pand zelf, brengen de raadsels en puzzels die het er niet makkelijker op maken je in een ware belevenis.”
– Jordi van der Plas

Real-Life XcapeGortstraat 7
Het Real-Life escape spel is uitdagend, avontuurlijk en tegelijkertijd vermakelijk. Ben je al een keer geweest? Geen probleem. De Real-Life Xcape in Den Haag heeft namelijk drie thema’s met ieder een andere kamer en puzzels om uit te spelen. Mensen komen dan ook graag terug!
Hele leuke escape rooms. De Prison Break was zo goed bevallen dat we terug zijn gekomen voor Wolf Den. Ook dit was weer top en als de kamers worden aangepast dan komen we daarna zeker weer terug!”
– Danny Emmerik

Amaze Escape EventsBinckhorstlaan 135
Amaze Escape Events in Den Haag bied je een unieke nieuwe ervaring. Ben je klaar voor de uitdaging en los je het mysterie op? Zal je ontsnappen uit van één van hun escape rooms? Volgens de bezoekers is de escape room uitdagend en goed in elkaar gezet!
Het was super!! Fijn dat we direct in actie konden komen! Dat geeft power om door te gaan! Goed in elkaar gezet! We hebben het net gehaald! ! Yeahh! Bedankt voor de leuke middag!!”
– Elise Beemsterboer

Escape Room Unlock ScheveningenSchokkerweg 44a
Ga op avontuur in Escape Room Unlock Scheveningen. In een afgesloten ruimte, bestaande uit verschillende kamers, moet je door middel van logisch denken en teamwork uitdagende vraagstukken oplossen. Een super ervaring!
“Eerste escape room, dus geen idee wat ik me erbij voor moest stellen. Maar woow wat was het vet toen we eenmaal binnen waren! De muziek, de spanning en sensatie, de puzzels. Echt een super ervaring. Dit zal zeker niet de enige escape room zijn.”
– Lars Eitens

Stemmen of nomineren
Onderaan deze blog kun je op jouw favoriete escape room stemmen. De stemronde loopt tot vrijdag 2 februari 2018 en stop uiterlijk 12.00 uur. Naast de nominaties zijn er natuurlijk nog meer escape rooms in Den Haag. Staat jouw favoriet er al tussen? Dan kun je direct stemmen! Wil je een ander escape room in Den Haag nomineren? Laat dan in een reactie hieronder weten welke jouw favoriet is! Geef daarbij ook aan waarom je deze wilt nomineren. Reacties met originele motivatie voegen wij toe aan de verkiezing.

De prijs
De winnaar van de verkiezing kronen we tot DenHaagDirect Uitblinker en ontvangt een heerlijke taart van Maison KelderTevens schrijven we een leuke blog over de winnaar en zetten we deze een week lang prominent op onze website. Bezoekers van DenHaagDirect kunnen door hieronder te stemmen (en ook rechts op de homepage) bepalen wat de rangorde is.

Wat is de leukste Escape Room in Den Haag?

 • Operation Exit - Stationsweg 137 (51%, 1.862 Stemmen)
 • Real-Life Xcape - Gortstraat 7 (0%, 9 Stemmen)
 • Amaze Escape Events - Binckhorstlaan 135 (35%, 1.272 Stemmen)
 • Escape Room Unlock Scheveningen - Schokkerweg 44a (6%, 234 Stemmen)
 • Escape Experience: Verdieping 13 - Haverkamp 226 (5%, 171 Stemmen)
 • Escape Room Scheveningen - 2e Messstraat 108 (3%, 101 Stemmen)
 • Anders, omdat... (0%, 8 Stemmen)

Aantal stemmen: 3.657

Laden ... Laden ...

10040 getoond, 8262 bekeken

37 thoughts on “Uitblinker: wat is de leukste escape room in Den Haag?

 1. Ik heb met een groep vrienden Operation exit deze week gedaan. Het was een hele leuke kamer en we hebben het erg naar ons zin gehad. De eigenaar was ook heel vriendelijk en aardig! Ik hoop dat jullie op de eerste plek blijven! Gr Seth

 2. OPERATION EXIT is echt de leukste van Den Haag!! Ik heb bijna alle benoemde escape rooms gezien/gedaan. Ik vind de sfeer, locatie en aandacht voor detail bij OPERATION EXIT geweldig! Ik vind ook het personeel heel vriendelijk en ze doen er alles aan zodat je de leukste ervaring krijgt! Ik hoop dat jullie op de eerste plek eindigen! Dat is iig wel verdiend!

 3. De enige echte escape room van Den Haag: Amaze.
  Niet alleen de eerste in Nederland, ook de meeste kamers en updates waardoor ik regelmatig terug kom.

 4. Escape Room Scheveningen, heel gaaf, goed uit gewerkt thema met veel oog voor detail.
  Leuke lokatie en zeer prettig personeel. Ik kan het aan iedereen aanraden

 5. Escape Room Scheveningen is zeker weten de aller leukste!! We hebben ze allemaal gedaan maar de locatie, het verhaal de puzzels en de sfeer zijn hier allemaal DIK in orde.

 6. Escape Room Scheveningen hoort ook zeker thuis in dit lijstje. De eerste Escape Room in Scheveningen en op een zeer unieke locatie gevestigd. Gave Escape Room met een mooi uitgewerkt thema. Zeker een aanrader!

    1. Beste Lisa, we hebben het gecontroleerd en er kan er gestemd worden. Het systeem is wel zo gemaakt dat je niet twee keer vanuit hetzelfde IP-adres kan stemmen. Misschien is dat de reden?

      1. Zit er onder het aantal stemmen geen link genaamd “stem”? Het kan zo zijn dat je dan alleen de stemmen ziet, omdat er reeds gestemd is vanuit het IP-adres.

 7. Unlock Scheveningen was een hele leuke ervaring, heel vriendelijk personeel en erg mooie kamers. Zeker een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *