Uitblinker: wat is de leukste hardloopwedstrijd van Den Haag?

Foto van hardloopwedstrijdZe zeggen toch altijd: hardlopers zijn doodlopers? Nou, mooi niet! Hardlopen leeft! Letterlijk overal waar je kijkt, maakt niet uit welk tijdstip, zie je mensen hardlopen. Let je even een momentje niet op, struikel je weer over een paar. Of loop ik nu te hard van stapel? Ik denk het niet, heel Nederland zet zijn beste beentje voor! En hoe kan je jouw hardloopskills beter testen en/of showen dan bij een hardloopwedstrijd? Maar ook voor de niet-hardlopers onder ons zijn deze wedstrijden ontzettend leuk. De sfeer is gezellig, ontspannen en vol energie.

Ook Den Haag doet volop mee met het organiseren van hardloopwedstrijden en voor de titel Uitblinker van februari 2016 is DenHaagDirect op zoek naar de leukste hardloopwedstrijd van Den Haag!

Zoals altijd hebben we hebben er vier genomineerd. Maar ook jouw aanvulling is welkom. Zie hieronder onze nominaties.

1. NN CPC Loop Den Haag

Foto van NN CPC Loop Den Haag

Foto: NN CPC Loop

Op 6 maart 2016 vindt alweer de 42e editie van de NN CPC Loop Den Haag plaats. Dit jaarlijks terugkerende familie-evenement is een waar Haags fenomeen en trekt tienduizenden deelnemers en bezoekers per jaar. Er zijn lopen voor professionele hardlopers, maar er wordt ook aan de kinderen gedacht door middel van kinderlopen. Daardoor is het de grootste scholenloop van Nederland.

2. The Royal Ten

Foto van The royal Ten

Foto: The Royal Ten

Op 29 mei 2016 vindt de 20e editie van The Royal Ten plaats. Deze snelle westrijd, die georganiseerd wordt door The Hague Roadrunners, heeft een afstand van 10 km. Het parcours loopt dwars door Bezuidenhout langs het paleis Huis ten Bosch, via het Haagse Bos weer terug naar de finish in het Beatrixkwartier. Je kunt je als deelnemer zowel alleen als met je bedrijf inschrijven, een goede manier om je collega’s écht te leren kennen. Daarnaast wordt er gestreden om het Haagse kampioenschap.

3. Vredesloop Den Haag

Foto van de vredesloop

Foto: de Vredesloop

Op 24 september 2016 vindt de nieuwe editie van de Vredesloop Den Haag plaats. Deze unieke hardloopwedstrijd heeft een vaste plaats in het Vredesweekend. Het komt dan ook niet uit de lucht vallen dat de loop rond het prachtige Vredespaleis gaat. Deelnemers kunnen kiezen tussen 1,5, 2,5, 5 en 10 km, waardoor het ook erg toegankelijk is voor de minder getrainden of kinderen.

4. Meijendelloop

Foto van de Meijendelloop

Foto: Meijendelloop

De 8e editie van de Meijendelloop vindt dit jaar plaats op 26 november 2016. Deze loop van 25 km gaat dwars door het beschermde natuurgebied Meijendel. Als tegenprestatie voor de beheerder Dunea, zamelt de organisatie van de loop geld in voor waterprojecten in Afrika. Houdt er bij deze loop rekening mee dat je vroeg uit de veren moet, het startschot wordt om exact 8:00 gegeven.

Stemmen of nomineren
Onderaan deze blog kun je op jouw favoriet stemmen. De stemronde loopt tot woensdag 2 maart om 10:00 uur. Natuurlijk zijn er nog meer gave hardloopwedstrijden in Den Haag. Staat je favoriet er al tussen? Dan kun je direct stemmen. Wil je een andere hardloopwedstrijd nomineren? Laat dan in een reactie hieronder weten welke hardloopwedstrijd jij het beste vindt! Geef daarbij ook aan waarom je deze wilt nomineren. Reacties met originele motivatie voegen wij toe aan de verkiezing.

Uitblinker
De winnaar van de verkiezing kronen we tot DenHaagDirect Uitblinker. Deze hardloopwedstrijd ontvangt een heerlijke taart van Maison Kelder en een DenHaagDirect-stickerpakket van Stickers That StickTevens schrijven we een leuke blog over de winnaar en zetten we deze een week lang prominent op onze website. Bezoekers van DenHaagDirect kunnen door hieronder te stemmen (en ook rechts op de homepage) bepalen wat de rangorde is.

Wat is de leukste hardloopwedstrijd van Den Haag?

 • NN CPC loop Den Haag (3%, 25 Stemmen)
 • The Royal Ten (9%, 74 Stemmen)
 • Vredesloop Den Haag (1%, 11 Stemmen)
 • Meijendelloop (26%, 216 Stemmen)
 • Meeuwen Makrelen Loop (35%, 291 Stemmen)
 • Clingendaelcross (0%, 2 Stemmen)
 • OCK Run (Ockenburgh) (11%, 94 Stemmen)
 • Puinduinrun (12%, 98 Stemmen)
 • Den Haag Marathon (2%, 16 Stemmen)
 • Anders, laat hieronder je reactie achter (0%, 4 Stemmen)

Aantal stemmen: 831

Laden ... Laden ...

7662 getoond, 2025 bekeken

25 thoughts on “Uitblinker: wat is de leukste hardloopwedstrijd van Den Haag?

  1. Hallo Wim, waarom zou je de Laan van Meerdervoort Loop willen nomineren? Nominaties met motivatie voegen we toe aan de verkiezing. We horen het graag!

 1. Dilemma!
  De mails van de Meeuwen Makreken Loop zijn werkelijk geweldig. Hilarisch en vol droge humor. Daarentegen is het parcours van de Puinduinrun zeer aantrekkelijk. Als je de humor van de mails van de MML en het parcours van de Puinduinrun samenvoegt dan heb je dé ideale loop.
  Uiteindelijk zal ik tóch voor de Puinduinrun moeten kiezen.

 2. Het tot aan deze verkiezing best bewaarde geheim van het mooiste Haagse hardlooploopevenement: de Meeuwen Makrelen Loop

 3. Toch jammer dat als je op anders stemt om een ontbrekende te nomineren je niet meer op je genomineerde kunt stemmen.

 4. Welke antiloper verzint dit nu weer, een strijd maken van iets dat geen wedstrijd verdient. Alle loopjes in Den Haag zijn mij even lief.

 5. Na drie keer de Meeuwenmakrelen te hebben belopen en bewandeld….. ben ik erachter, je hebt alleen deze tijd nodig om de mails van Leon Rodenurg te verwerken: confronterend, belerend, corrigerend maar ook bemoedigend, beangstend, bedrijgend beschouwelijk….. kortom slecht nieuws of slecht nieuws…..de MML………..GAAT ALTIJD DOOR!!!

 6. mis ik toch de langste hardloopwedstrijd van Den Haag, http://www.denhaagmarathon.nl/ heb inmiddels tientallen marathons gelopen, maar dit is echt de marathon die alles in zich heeft! Heerlijk stuk door de stad, stuk strand, Scheveningen haven enzovoorts. Mag van mij toegevoegd worden aan dit toch wel imposante rijtje ….

 7. De puinduinrun natuurlijk! ik ben verbaasd dat deze er niet tussen staat. Ik loop met veel plezier al die trappetjes om en af. Mooie uitdaging! een goede tweede plaats is de meeuwen makrelenloop .
  groet, Yvonne

 8. Met het grootst mogelijke plezier organiseren we al 20 jaar de Meeuwen Makrelen Loop. Het is heel erg laagdrempelig door het ongelooflijk lage inschrijfgeld van € 8,50. Wat krijg je daarvoor? Een versgebakken vis, erwtensoep, 10 mijl strand, een vloerverwarmde hal om je om te kleden en na afloop bij te komen, een hoop gezelligheid en natuurlijk een vacuümverpakte makreel voor onder de kerstboom.
  Op zaterdag 17 december gaat de 21e Meeuwen Makrelen Loop weer van start. Houd onze website in de gaten. Zo tegen september wordt er weer gemaild en mededelingen op de website geplaatst.

 9. Met niets te vergelijken: het is geen cross, het is geen wegwedstrijd, het is geen trail. Het is een categorie op zichzelf! Al jarenlang goed georganiseerd, met een gezellige kleinschalige sfeer.

 10. De Meeuwen – Makrelen loop is met afstand de leukste loop van Den Haag! Georganiseerd door echte liefhebbers, met humor (hilarische mails), het involprezen startkanon, de hergebruikte startnummers, de makreel als medaille, snert en lekkerbek na afloop en het belangrijkste: De Meeuwen Makrelen Loop Gaat ALTIJD Door!

  1. Je omschrijving is bijna compleet. Toevoeging: afstand is 10 EM maar als je minder wilt lopen is dat geen probleem. en de tijd mag jezelf bijhouden. Omkleden doe je in 1 grote hal, met alleen voor dames indien gewenst een aparte kleedruimte waar alleen de heren van de organisatie mogen komen. Dit is toch met afstand de leukste loop van Den haag

  1. Hallo Andreas, de OCK Run ziet eruit alsof het een hele leuke loop gaat worden. Wij zouden het heel leuk vinden als je voor of na de OCK Run er een blog over schrijft. Het is mij even niet duidelijk of je de OCK Run als nominatie indient voor de Uitblinker. Het is namelijk zo dat wij alleen hardloopwedstrijden in de poll zetten die minstens één keer gehouden zijn. Maar we vinden het fijn als je ons op de hoogte blijft houden!

   1. De OCK Run moet zich natuurlijk nog bewijzen, dus kan pas volgend jaar worden genomineerd. Maar ik ben wel van plan nog wat over de Run te bloggen, al was het maar om ook het mooie Ockenburgh te belichten. Binnenkort worden foto’s van de parkoersen gemaakt.

  1. Hoi Bert, waarom zou je de Zandmotorrun willen nomineren? Nominaties met motivatie voegen we toe aan de verkiezing. We horen het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *