Uitblinker: wat is het lekkerste biologische restaurant in Den Haag?

biologisch restaurant in den haag

Foto: Pixabay

Biologisch eten, het leek eerst een hype, maar is nu al lang niet meer weg te denken uit Nederland. En terecht, het past helemaal in het verantwoorde, duurzame leven dat de meeste van ons toch wel willen nastreven. Ook de horeca in Den Haag heeft de trend opgepikt en het ene na het andere biologische restaurant in Den Haag opent haar deuren (of houdt ze al lange tijd geopend). Maar wat is nou het lekkerste biologische restaurant in Den Haag? Wie mag zich de koning op het gebied van het onbespoten gezonde voedsel noemen?

Om daar achter te komen, starten we deze maand een nieuwe Uitblinker Verkiezing. We gaan dus op zoek naar het lekkerste biologische restaurant in Den Haag. Om het wat makkelijker te maken, hebben we alvast vier biologische restaurants genomineerd. Hier kan op gestemd worden, maar nieuwe nominaties zijn uiteraard ook van harte welkom. Dus heb je een favoriet biologisch restaurant in Den Haag? Nomineer deze in een reactie hieronder, inclusief originele motivatie. Bij deze onze nominaties.

Biologisch restaurant Logisch

biologisch restaurant in Den Haag

Foto: site Logisch

Het is wel logisch dat we biologisch restaurant Logisch nomineren. Zij noemen zich namelijk hét biologisch restaurant in Den Haag. Ze streven ernaar om verse biologische producten aan te bieden voor een betaalbare prijs. De gerechten wisselen wekelijks en ze gebruiken uitsluitend producten die in het seizoen zijn. Ook ‘weet de chef wat écht koken is, dus lekker en de gastheer weet je het thuis gevoel te geven’, aldus Dick Tielrooij.

Biologisch restaurant Blij

biologisch restaurant in den haag

Foto: Site Blij

Van restaurant Blij word je serieus echt blij. De sfeer is super, het eten in heerlijk en de ligging (Dunne Bierkade) is fantastisch. Het eten is daarnaast dus biologisch en dat proef je. Zelfs mensen met allerlei allergieën kunnen hier gerust terecht zonder vast te zitten aan een lullige salade met alleen wat tomaat. Het is voor iedereen gewoon altijd goed bij Blij.

Fine Fresh Food

biologisch restaurant in den haag

Foto: site Fine Fresh Food

Fine Fresh Food – The Green Restaurant is geboren uit een passie voor biologisch eten en een heldere visie over duurzaamheid. De vijf kernwaarden die bij hen centraal staan, zijn: Gezondheid, kwaliteit, smakelijkheid, eerlijkheid en duurzaamheid. Klinkt goed toch? Veel producten die ze hebben, komen momenteel uit Den Haag en Midden-Delfland van biologisch-dynamische boeren. Dus als je daar gaat eten, support je ook de Haagse boeren nog een beetje. Dubbel goed!

Biologisch Vegetarisch restaurant Hagedis
Hagedis is maar 4 dagen in de week geopend dus je kunt niet iedere dag spontaan

biologisch restaurant in den haag

Foto: zeeheldennieuws.nl

langsgaan, maar het eten maakt dat gelukkig meer dan goed. Ze hebben een aparte menukaart en de toetjes zijn schijnbaar ‘to die for´. Daarnaast is het authentieke schoolgebouw een prachtige locatie voor een restaurant. De binnenkant blijkt net zo mooi als de buitenkant met het hoge plafond en gave pilaren. Zeker de moeite waard om een paar dagen op te wachten.

Stemmen of nomineren
Onderaan deze blog kun je op jouw favoriete Gin Tonic stemmen. De stemronde loopt tot 19 september 2016 13:00 uur. Naast de nominaties zijn er natuurlijk nog veel meer biologische restaurants in Den Haag waar je lekker kunt eten. Staat jouw favoriet er al tussen? Dan kun je direct stemmen. Wil je een andere horecazaak nomineren? Laat het dan in een reactie hieronder aan ons weten! Geef ook aan waarom je deze wilt nomineren. Reacties met originele motivatie voegen wij toe aan de verkiezing.

De prijs
De winnaar van de verkiezing kronen we tot DenHaagDirect Uitblinker. Het lekkerste biologische restaurant in Den Haag ontvangt een heerlijke taart van Maison KelderTevens schrijven we een leuke blog over de winnaar en zetten we deze een week lang prominent op onze website. Bezoekers van DenHaagDirect kunnen door hieronder te stemmen (en ook rechts op de homepage) bepalen wat de rangorde is.

Wat is het lekkerste biologische restaurant in Den Haag?

 • Logisch (43%, 29 Stemmen)
 • Blij (37%, 25 Stemmen)
 • Fine Fresh Food (6%, 4 Stemmen)
 • Hagedis (10%, 7 Stemmen)
 • Anders, namelijk (4%, 3 Stemmen)

Aantal stemmen: 68

Laden ... Laden ...

5839 getoond, 1614 bekeken

11 thoughts on “Uitblinker: wat is het lekkerste biologische restaurant in Den Haag?

 1. Veggies on Fire had hier zéker bij gehoord. 68 stemmen: niet echt veel.

  Fine Fresh Food is 100% biologisch.

  hoe biologisch is een restaurant wat bijvoorbeeld ook Cointreau schenkt? En andere volledig niet biologische dranken…

 2. Een vraag: hoe weten jullie dat deze restaurants écht volledig met biologische producten werken? Veel restaurants adverteren met ‘wij werken zoveel mogelijk met biologische ingrediënten’, maar er is geen enkele controle op. Bio is business, dus wij begrijpen dat restaurants zich hier graag mee afficheren. Zie ook duurzaamuiteten.nl

  1. Hoi Carien, ja ik denk inderdaad dat er genoeg restaurants zijn die hier misbruik van maken en we weten het ook niet 100% zeker, maar voor nu gaan we er vanuit dat het klopt wat ze zeggen. Wij zijn helaas geen specialisten op dit gebied. Misschien kun je ze zelf uitproberen en erover oordelen? Groetjes, Meike

 3. Logisch! Eerlijk en puur; fijne eigenaar, bediening en keukenpersoneel. Staan altijd open voor een suggestie of aanpassing ivm iets niet lusten/allergie. Heerlijke vis!

 4. Bij Blij word ik altijd zo blij, voel me welkom en zit heerlijk aan de mooie gracht! Fantastische smaakvolle blije gerechten! :)

  1. Bedankt voor de nominatie! Graag horen we ook waarom jij vindt dat Veggies on Fire bij de verkiezing hoort.

  1. Hi Liesbeth, bedankt voor de nominatie. Wat maakt Hagedis in jouw ogen het lekkerste biologische restaurant? Na je reactie zetten we hem erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *