Uitblinker: wat is het lekkerste Franse restaurant in Den Haag?

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

De Franse keuken is zo kenmerkend en beschikt over zo een uniek aanbod aan culinaire specialiteiten, dat deskundigen van Unesco in november 2010 besloten de Franse keuken te plaatsen op de bijzondere lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Ook in Den Haag is de liefde voor Franse Culinaire hoogstandjes ontzettend groot. Wat duidelijk te merken is aan het relatief hoge aantal Franse restaurants in de Hofstad. Maar… welke van deze restaurants serveert nou de lekkerste Franse gerechten?

Om het antwoord te vinden op deze vraag gaan wij in de Uitblinker verkiezing van april 2017 op zoek naar het lekkerste Franse restaurant in Den Haag. Zoals altijd hebben we alvast vier nominaties uitgekozen. Maar ook jouw aanvulling is van harte welkom. Je kunt onder (en ook rechts op de homepage) stemmen!

Restaurant De Dis

Foto: Facebook Restaurant De Dis

Restaurant De Dis – Badhuisstraat 6-8
In dit Franse restaurant staat de smaakbeleving centraal. Gerechten worden met passie klaargemaakt en alleen de beste ingrediënten worden gebruikt. Vooral de wijn wordt aangeraden: “Gister De Dis als eindstation van de wine & spice-wandeling. Een heerlijke bouillabaisse van schelvis die ook nog een schitterend opmaak had! En dat vergezeld door een super lekkere witte wijn! Van de 7 restaurants die we gister bezocht hebben staat De Dis met stip op 1!!”
– 
Maurice de Baan

Restaurant Mazie

Foto: Facebook Restaurant Mazie

Restaurant Mazie – Maziestraat 10
In Restaurant Mazie ben je verzekerd van een fantastische avond uit eten. bekend om haar professionele en vriendelijke staff. chefkok Renate Boezaard slooft zich zich uit voor iedere gast. De gerechten van de kok zijn indrukwekkend mooi en verdienen stuk voor stuk een plek in een Franse kunstgalerij. “Eten was voortreffelijk, inclusief mooie bijpassende wijnen. Elke gang was een feestje! Gastheer en bediening zijn goed en zorgen voor een fijne sfeer.”
– Yolande Roso

Bistro-mer

Foto: Facebook Bistro-mer

Bistro-mer – Javastraat 9
Zet één voet binnen bij Bistro-mer en je waant je in Parijs. Al 35 jaar gespecialiseerd in vis- kreeft- en oesterspecialiteiten, dus Seafood-liefhebbers je weet waar je moet zijn. De bediening is altijd vriendelijk en zorgt ervoor dat je in Franse stijl kunt geniten van een smakelijke en sfeervolle belevenis. “Fantastisch goed! Goede Franse kaart. Goede service en bediening en leuke ambiance. Echt een aanrader in de binnenstad van Den Haag!”
– Robbert Lagerweij

Restaurant Loïc

Foto: Facebook Restaurant Loïc

Restaurant Loïc – Binckhorstlaan 135
Uitkijkend op kasteel de Binckhorst, geniet je in Restaurant Loïc dagelijks in alle rust van de meest overheerlijke gerechten en een zeer indrukwekkende selectie van wijnen en bieren. Als gast ben je hier gegarandeerd van een unieke en tot de verbeelding sprekende eetbelevenis. “Tastiest food I’ve had in a long while! Nice to see there are still chefs out there who come out to their customers and ensure satisfaction….plus serve seconds!!”
– Hayley Johnson

Stemmen of nomineren
Onderaan deze blog kun je op jouw favoriete Franse restaurant stemmen. De stemronde loopt tot donderdag 4 mei 2017 11:00 uur. Naast de nominaties zijn er natuurlijk nog veel meer Franse restaurants in Den Haag waar heerlijke Franse gerechten worden geserveerd. Staat jouw favoriet er al tussen? Dan kun je direct stemmen! Wil je een ander Frans restaurant in Den Haag nomineren? Laat dan in een reactie hieronder welke jouw favoriet is! Geef daarbij ook aan waarom je deze wilt nomineren. Reacties met originele motivatie voegen wij toe aan de verkiezing.

De prijs
De winnaar van de verkiezing kronen we tot DenHaagDirect Uitblinker en ontvangt een heerlijke taart van Maison KelderTevens schrijven we een leuke blog over de winnaar en zetten we deze een week lang prominent op onze website. Bezoekers van DenHaagDirect kunnen door hieronder te stemmen (en ook rechts op de homepage) bepalen wat de rangorde is.

Uitblinker: wat is het lekkerste Franse restaurant in Den Haag?

 • Restaurant De Dis – Badhuisstraat 6-8 (16%, 89 Stemmen)
 • Restaurant Mazie – Maziestraat 10 (13%, 76 Stemmen)
 • Bistro-mer – Javastraat 9 (1%, 5 Stemmen)
 • Restaurant Loïc – Binckhorstlaan 135 (33%, 188 Stemmen)
 • Le Breton - Piet Heinstraat 97 (22%, 128 Stemmen)
 • Pastis - Oude Molstraat 57 (8%, 43 Stemmen)
 • Le Café - Oude Molstraat 26A (2%, 14 Stemmen)
 • FLOC Restaurant - Prinsestraat (3%, 15 Stemmen)
 • Brasserie Le Quartier - Van Hoytemastraat (1%, 4 Stemmen)
 • Anders, omdat... (2%, 9 Stemmen)

Aantal stemmen: 571

Laden ... Laden ...

6745 getoond, 2543 bekeken

24 thoughts on “Uitblinker: wat is het lekkerste Franse restaurant in Den Haag?

 1. Restaurant Mazie! Heerlijke verrassende gerechten met mooie bijpassende wijnen! Gezellig restaurant met aardige bediening! Zeker een aanrader!!

 2. Smaak, presentatie, creativiteit, gastvrijheid, combinaties, seizoensgerechten…. hoe lang moet ik doorgaan…. alles is top bij de dis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *