Uniek project in Den Haag: stadslandbouw in leeg kantoorpand.

stadslandbouwdenhaag.nl

De gemeente Den Haag zocht afgelopen maanden naar enthousiaste ondernemers die stadslandbouw willen realiseren in het gedeeltelijk leegstaande kantoorpand De Schilde. Van de ruim twintig voorstellen die zijn ingediend, worden er nu acht gerealiseerd.

Wethouder Rabin Baldewsingh (Duurzaamheid):’Juist de betrokkenheid bij de productie van duurzaam voedsel maakt dit initiatief zo bijzonder. Veel kinderen weten niet meer waar melk, tomaten of boter vandaan komen. Stadslandbouw kan daar iets aan veranderen: het zorgt voor een groene, gezonde en duurzame stad en betrekt de inwoners daarbij. Dat is fantastisch.’

Van een kas op het dak voor het kweken van vis en groenten tot het telen van paddenstoelen op koffiedrab. De plannen zijn heel gevarieerd. De gemeente en haar partners ondersteunen de ondernemers bij de uitwerking van hun plannen met veel deskundigheid.

Den Haag is de eerste stad in Nederland waar zo’n initiatief plaatsvindt in een kantoorpand. Ongeveer 11% van de Haagse kantoren staat leeg. Daarnaast is er ook veel behoefte aan duurzaam landbouw. Dit concept slaat dus twee vliegen in één klap.

Kijk hier voor meer info over stadslandbouw in Den Haag

3 thoughts on “Uniek project in Den Haag: stadslandbouw in leeg kantoorpand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *