Van Embassy festival 2018 naar Zèta Beds


Vandaag, 31 augustus, slaap ik heel dichtbij de festivals in Den Haag. Ik mag een nachtje slapen in Zèta Beds, een nieuw hotel boven café Zèta dat bij de Grote Markt hoort. En dat komt goed uit, want vandaag is de start van het Embassy Festival 2018 en Uit Festival. Diverse mensen, hapjes en drankjes, en live muziek door de hele stad en dan je hotelbed in rollen; het beste recept voor een wel heel fijne avond.

Uitzicht Zèta Beds op de Grote Kerk

balkon zeta beds grote kerk uitzicht
Om half vijf belt een vriendelijke medewerker van Zèta Beds en vraagt hoe laat ik kom inchecken. Het is zonnig en ik stap direct op de fiets naar de stad. Bij de terrassen op de Grote Markt is het sfeervol en druk. Mensen genieten in de zon van een drankje. Een medewerker begeleidt me door het pand van Zèta Beds. Het is drie verdiepingen groot, met 11 kamers en een aantal gezamelijke keukens. Ik krijg een zonnige kamer met balkon toegewezen. Het is er schoon en fris. Op het bed liggen een kaart van Den Haag en oordopjes. Ik nestel me even op het balkon met uitzicht op de Grote Kerk en geniet van een kopje koffie.

De charme van Zèta Beds
kamer zeta beds

foto: Zèta Beds

Vriendin Miranda blijft ook in Zèta Beds slapen vanavond. Andre Hazel, iviusiq, gaat mee naar het Embassy Festival voor de foto’s. Samen met nog een paar bekenden lopen we een rondje door het pand van Zèta Beds. Ze vinden het ‘verrassend’ en ‘keurig’. Maar ook bijzonder omdat alle kamers anders zijn. Buiten ontmoeten we Vincent, een medewerker van Zèta Beds en de Grote Markt: “Dat is misschien wel de charme van Zèta Beds: een beetje rauw en niet te gelikt. We zijn volop aan het uitbreiden. Er komen binnenkort nog twee kamers bij. Ook komt er beneden een receptie, waar nu nog alleen een deur is.”

Dansen bij het Embassy Festival

onipa embassy festival 2018
Op het Lange Voorhout is de Kick-Off avond van het Embassy Festival in volle gang. Stoelen en tafels worden weggehaald. Onipa, een kleurrijke band uit Ghana, laat de mensen swingen. Jon tarifa praat als presentator vandaag de bands aan elkaar. Het is druk voor het podium en de sfeer zit er goed in op deze zwoele avond. Het publiek varieert van kinderen tot aan ouderen met hoedjes. Verderop is er nog een silent disco. Uiteraard proberen we die ook uit. We dansen op muziek die we met een koptelefoon horen. Voor mensen eromheen altijd een grappig gezicht, omdat die onze discomuziek niet horen en ons alleen uitbundig zien bewegen.

Paard van Stal in het Paard

eut uitfestival paard van stal 2018

Vanwege het UIT festival is er in het Paard het Paard van Stal festival. Een avond bomvol leuke bands. We starten in de grote zaal waar de Mauskovic Dance Band op het podium staat. Het gemêleerde publiek, van All Stars tot Prada-hakjes bewegen op de spacey sound van de Amsterdamse band. Het is een overwegend jong en alternatief publiek. Ook wij worden meegetrokken in de ritmische muziek en dansen met de springende mensen mee. Sommigen lijken in trance. Halverwege deze band start in de kleine zaal om EUT. Deze alternatieve rockband is in korte tijd enorm snel gegroeid. Zo werden ze vorig jaar 3FM talent en een veel geboekte band. De zaal is dan ook stampvol met een springend en enthousiast publiek.

Weekend voor jong en oud

kinderen embassy festival 2018
We slapen heerlijk die nacht tussen de hagelwitte lakens van Zèta Beds. In de ochtend eten we een lekker ontbijt in de Zèta. Ook dat hoort bij de overnachtingen van Zèta Beds  standaard erbij. De zaterdag en zondag is er nog veel meer te zien bij het Embassy Festival en Uit Festival. Op de Lange Voorhout is het druk met families, vriendengroepen en stellen. Ze genieten van lekker eten, dansvoorstellingen, theater, muziek en en de zon. Voor kinderen is er ook genoeg te doen; van voorstelling van Buurman en Buurman of Woezel en Pip tot uitleven op het springkussen.

ontbijt zeta beds
Zèta Beds en Grote Markt dank je wel voor de gastvrijheid en vriendelijke personeel. Organisatie van Embassy Festival en Uit Festival bedankt voor het leuke weekend en de goede zorgen. Andre Hazel dank voor de foto’s en gezelligheid. Lieve Miran en andere vrienden, kennissen en fijn publiek: dank je wel voor de toffe sfeer.

2331 getoond, 122 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *