Vanaf 1 april 2018 ‘weesfietsen’ weggehaald in heel Den Haag!

Fietshandhaving

Foto: Robert John Henderson

Vanaf 1 april 2018 gaat gemeente Den Haag het opruimen van ‘weesfietsen’ uitbreiden naar heel de stad. Staat een fiets vier weken ongebruikt op straat, dan wordt het na deze periode weggehaald door de gemeente en naar het Fietsdepot Haaglanden gebracht.

VVD-wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte) vertelde aan Omroep West: “Met het opruimen van weesfietsen wordt de stad weer mooier en opgeruimder. Bovendien is er meer plek voor mensen die hun fiets wel gebruiken en willen stallen. Wijk voor wijk gaan we weesfietsen weghalen.”

Ruim 1500 fietsen verwijderd
Momenteel wordt deze aanpak al gehandhaafd in acht Haagse wijken: Duinoord, Bezuidenhout, Stationsbuurt, Leyenburg, Rustenburg-Oostbroek, Strandweg/Boulevard, Regentessekwartier en Zeeheldenkwartier. Hier zijn de resultaten veelbelovend: ruim 1500 fietsen zijn weggebracht naar het Fietsdepot Haaglande en maar 2% hiervan is opgehaald door de eigenaar.

Wat vind jij van deze aanpak? Laat jouw mening in een reactie onderaan het bericht achter!

 

 

1796 getoond, 241 bekeken

5 thoughts on “Vanaf 1 april 2018 ‘weesfietsen’ weggehaald in heel Den Haag!

  1. Bij mij staat er een fiets jaren voor de deur. Mijn dochter zet haar fiets neer in een fietsenrek Hollands spoor en word dezelfde dag nog weggehaald. Terug halen bij de junostraat en €25 afrekenen. Oplichters zijn het!!!!!!

  2. En wie gaat dat weer controleren en hoe? Hoeveel ‘fouten’ worden daarbij gemaakt?
    Ik woon in het centrum en als mensen nu hun fiets kwijt zijn weten ze niet eens of de gemeente op een andere crimineel hun fiets gestolen heeft.
    Wrakken weg halen lijkt me prima, maar er worden nu gewoon prima fietsen gestolen.

  3. Heel fijn dat de zwerffietsen van onze valkenbosgaarde worden verwijderd! Kunnen we tenminste weer genieten van onze buurttuin. En ook op de loosduinsekade is het bar: zwerffietsen zijn een gevaar voor het doorgaande verkeer.

  4. Helrmaal super!!! Het wordt weer geweldig mooi als de weesfietsen van onze mooie valkenboskade zijn verwijderd. Er staan er nu bizar veel die absoluut niet meer gebruikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *