Varend Corso Westland 2018 – Helemaal Hollands (foto’s en video dag 1)

Vrijdag 3 augustus ging het overbekende Varend Corso in het Westland van start. 41 grote en kleine scheepjes trokken door de wateren van het Westland. Het was echt een lust voor het oog.

Varend corso 2018 westland

Foto: Haagse Dingen

Heel Holland
Met de diverse creaties werd het thema van dit jaar (Helemaal Holland) goed uitgebeeld. Van Delfts blauw en klompen tot de Efteling, alles kwam voorbij. Ook de lokale Appie en Max Verstappen deden mee. En of je het leuk vind of niet, zelfs de familie Flodder was aanwezig op het Varend Corso 2018.

varend corso 2018 westland

Foto: Haagse DingenKinderbootje
Het Varend Corso heeft sinds enkele jaren ook een kindercorso aan de stoet toegevoegd. Het is een ware verrijking voor het corso dat ook de jongste deelnemers een eigen plekje hebben te midden van de overige boten. De scheepjes van het kindercorso worden door de kinderen zelf bedacht en versierd.

varend corso 2018 westland

Foto: Haagse Dingen

Deelnemers
Voor de jonge deelnemers wordt contact gezocht met onder meer buitenschoolse opvangen. De kinderen krijgen helemaal de vrije hand om hun vaartuigen zelf te versieren. Tijdens het corso-weekeinde varen de kinderen zelf een dagje mee om zich helemaal onder te dompelen in het vrolijke zomerse corso-gevoel…

Foto: Haagse Dingendss

Foto: Haagse Dingen

Hindernissen
Wat de deelnemers inmiddels hebben geleerd, is dat op de route je meerdere hindernissen tegen kunt komen. Dan is het wel belangrijk om daar rekening mee te houden in je ontwerp. Een paar boten hadden bedacht dat je ontwerp zou moeten kunnen inklappen. De figuranten moesten dus keer op keer even de boel plat leggen, en na het nemen van de hindernis, weer opnieuw opzetten.

Foto: Haagse Dingen

Jeugdsentiment
De Kern Honselersdijk doet velen harten sneller slaan met hun ontwerp… Fabeltjeskrant – Als velen aan het Fabeltjeskrant denken dan horen zij gelijk de stemmen van Frans van Dusschoten, Ger Smit, en natuurlijk mevrouw Ooievaar…Elsje Scherjon, echt een stukje jeugdsentiment.

Foto: Haagse Dingendfrfg

Foto: Haagse Dingen

3 dagen pracht en praal
Het corso is dit jaar op 3-4-5 augustus te zien. De stoet trekt door onder meer het Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Drie dagen lang een varend lust voor het oog van de honderdduizenden toeschouwers die elk jaar op het corso afkomen.

Samenvatting dag 1

2873 getoond, 164 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *